Hepsievcil

Köpek Forumları > Köpek Sağlıgı ve Bakımı

Mesaj Ekle

Lütfen okuyunuz!Zor durumda olan bir köpek hakkında

Merhaba arkadaşlar Bu hafta tatil için gittiğim Şile Manolya Sitesi`nde tanık olduğum ve son derece üzüldüğüm bir durum hakkında size danışmak istiyorum.Bu site sakinlerinden olan bir aile sitede ki diğer kimselerden duyduğuma göre her yıl cins bir köpek alıp,bir kaç ay bakıp(ne kadar bakmak denirse) Şile`deki yazlık evlerinin bahçesine terkedip gidiyormuş.Bu yıl gene bir av köpeği almışlar ve köpeğin hergün ağlama sesiyle site inliyordu.Çünkü gene köpeği bahçeye bağlayıp terkedip gitmişler.Köpeği bizzat gidip gördüm,hali içler acısıydı.Hayvancağız resmen bunalıma girmiş durumda dönüp duruyordu.Sitedeki diğer insanlar elinden geldiğince bakmaya çalışsada hayvanın doğru düzgün yemek yediği yoktu.Sıcağın ortasında sefil vaziyetteydi.Gittim tasmasını çözdüm(en azından bahçede özgürce dolaşması adına).Hayvan resmen beni kurtar diye gözümün içine bakıyordu.Zamanında bu insanlar Husky bile almış ve o sıcakta terketmiş.Bunun yanısıra tavuklar,tavşanlar vs...Bir kısmı ölüvermiş,bir kısmı kaçmış.Yaptıklarını komşularından dinledikçe ne kadar üzüldüğümü anlatamam.Birde o köpeğin halini görünce tabi içim parçalandı. Bu derece şımarıkça ve insanlık dışı davranan bu insanların daha fazla hayvanı sefil etmesine kesinlikle içim elvermiyor.Bu nedenle sizden yardım istiyorum.Ne yapabiliriz?Öncelikle bu zavallı köpeği bir şekilde oradan kurtarıp,bakılabileceği bir yere göndermemiz gerekiyor.Bizim özel aracımız olmadığı için köpeği İstanbul`a getiremedik.Yoksa getirip burada sahiplendirmeye çalışacaktım.Cins bir köpek olduğu için talibi çok olacaktır. İkinci olarak bu insanların hayvan sahiplenmesini nasıl engelleyebiliriz?Çünkü bu köpek gider bir başkası gelir.Bu yaptıkları ne ilk ne ikinci ne üçüncü. Lütfen bana bir yol gösterin. Cevabınızı bekliyorum Teşekkürler

img

mrva

18 yıl 8 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çok çok üzüldüm gerçekten böle insanlarda var malesef, bu köpeği oradan kurtarmalıyız ve bu kişilere bir şekilde ulşmalıyız, tabi ulaştıktan sonra gereken hayvan hakları kanunu gereğince cezalarını alacaklardır bana bu numaradan ulaşabilirsiniz 0535 261 25 84 istanbuldayım.......

Benzer bi sekilde , simdiki kopegimi edindim. Eski sahibi alip bir sure baktiktan sonra, tayini ciktigi icin kopegini birakmis, sonra ben aldim. Gerci sizin anlattiginiz durum daha da ilginc. Bu kisiler hakkindaki bilgileri bizlere ulastirirsaniz en azindan yasal bi islem baslatilir. Ulkemizde maalesef daha hayvan haklari konusunda pek duyarli yasalar yok, zamanla olucaktir ama en azindan bu kisiler hakkinda yasal bi takibat baslarsa, davranislarindan vazgecerler. Sizler gibi duyarlari insanlarin sayisi arttikca eminim bu sorunlarida toplum olarak hallederiz.

img

ozzy343

17 yıl 10 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ