Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

merhaba benim kaplumbaam 1 yıldır benimle ayrılmaz 2 liyiz

SLM BENİM KAPLUŞ BENLE 1 YILDIR BERABER HİÇ AYRILMMADIK 2 KAPLUMBAĞAM VARDI DİYERİ ÖLDÜ SADECE O KALDI :( ONLARA FANUSTA BAKIODUM AMA 4 AY ÖNCE AKVARYUM ALDIMISITICI HERŞEY OK SİZLERE TEŞEKKÜR EDERİM SİZ OLMASAYDINIZ BENİM KAPLUŞUMÇUKTAN ÖLMÜŞTÜ HERNEYSE ŞU ANDA YANINA KÜÇÜK KAPLUŞ ALDIM KUYRUĞU ÇOK BÜYÜK DEVAMLI YEM VERİRKEN BÜYÜKKÜÇÜĞÜ HIRPALIO 2 SORUM VAR 1-2 SİNİ AYIRMALIMIYIM. 2-KÜÇÜKKAPLUŞUN TÜRÜNÜN ADINE BİRLİKTE YAŞARLARMI? LÜTVEN YARDIM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER KAPLUŞLU GÜNLER

Kuyruğu neredeyse kendisinden uzun olan ve yanaklarında kırmızı leke olmayan o kaplumbağa yerli dere kaplumbağalarımızdan " Emys orbicularis " yani Benekli kaplumbağa olmalı. Toplanması ve satılması yasak olmasına ramen maalesef kontrolsuzlukten bazı petshoplarda satılıyorlar. Bir diğer yerli dere kaplumbağamızda " Mauremys caspica " yani Çizgili kaplumbağa dır. Kırmızı yanaklı kaplumbağanın büyümeye başladıkça saldırı dozunu dahada arttırarak benekliye akvaryumu dar etme ihtimali çok yüksek. Tabi bu birazda kaplumbağaların cinsiyetlerine göre değişebilir. Örneğin KY erkek benekli dişiyse durum daha kötü olacaktır.Yani şimdi sadece yemlenme zamanı olan bu sorunları ilerde kanlı bir biçimde sürekli yaşayabilirsin. Eğer akvaryumda bu tür bir sorun başlarsa 2 kaplumbağayı kesin olarak birbirinden ayırmadan bu kavgaları engelleme olanağı malesef yok. Bu açıdan dikkatli olmalısın. Kaplumbağalar birbirlerine karşı sanıldığından daha vahşi davranabilirler. Şimdilik yemlemeyi ayrı köşelerde yapmaya çalış yada beslenme zamanı kırmızı yanağı akvaryumdan ayır. Ama bu geçici bir yöntem soruna kalıcı bir çözüm değil.

img

frozen

19 yıl 7 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ