Muhabbet Kuşları

10 yaşındaki kuşum yaşlıklık mı, hasta mı anlayamadım..?
Arkadaşlar 10 yaşında erkek muuhabbet kuşum son aylardı eski canlılığını ve neşesini kaybetti. Eskisi gibi konuşmuyorda. Beni çok severken şimdi benden kaçıyor. Her şeyden ürker oldu. Halbuki insan canlısı bir kuştu. Kafesi açıyorum 5 metre uçuyor bir daha yok. Günün büyük çoğunluğunu uyumakla geçiriyor. Yemesi içmesi iyi. Kakasında şekil bozukluluğu yok ama koyu yeşil renkte. Bütün belirtiler yaşlılığı göstersede acaba hastalığı varda acı mı çekiyor diye üzülüyorum. Bütün bunlar 3-4 ay içinde birden oluşmaya başladı. Yorumlarınızı bekliyorum.

arkadasim benimde 2 yaslarinda bir muhabbet kusum var gecen sene ayni anlatdigin olaylar onunda basina geldi bu olaylarin hepsi ona eve giren bir kedinin saldirmasindan sonra gelisti. kedi ona zarar vermedi kusum zarzor bufenin ustune kacti anu vaterinere goturdum ve bunun kusun ani bir korku halinde kendisini kaybetmesine yol acabilecegini soyledi yani hafiza kaybi gibi bisey. aradan 1 sene gecti kusumla devamli ilgilendim korkmasina ragmen onu yakalayip devamli nazikce eskiden bildigi kelimeleri tekrarladim artik eskisi gibi konusuyor ve korkmuyor. arkadasim uzulme kusun hasta olsaydi yemesi icmesi kesilirdi ve 3-4 ay hasta bi sekilde yasayamazdi. kusun cok yasli sayilmaz cunku kusun iyi bakiliosa daha yasar. benim gozum gibi baktigim mavis diye bi kusum vardi ve 16 sene yasadi. gecmis olsun umarim kusun duzelir :)

sana bi tavsiyem var eğer kuşunun eski formuna dönmesini istiyosan ısırgan otunu kaynat ve biraz soğumaya bırak sonra dilimle ona yedir yanlız dikkat et ısırgan otunu kaynattıktan sonra kuşunun ağızını yakmamaya dikkat et bak nasıl eski formuna kavuşuyo sen de şaşırcaksın

kuşçu joe, bu ısırgan olayını nerden buldun. nasıl aklına geldi. denedin mi?? bi götürüsü yok değil mi??

aramıza hozgeldin. kusun 10 yasına gelmisse ve beslenmesi de iiyse ucamamasını cok da garipsememek lazım. ama yürürken kanatlarının birisi veya ikisi yerde sürünüyosa o zaman bi veterinere götürmende fayda var derim.

Sorumu soralı 1 ayı geçmiş. Kuşum 3 hafta önce aniden kötüleşti. Önce neşesi iyice kayboldu. Ardından tüylerini kabartıp bir köşede uyumaya başladı. Doğruca veterinere gittim. Bağırsaklarında hastalık olduğunu tespit etti. Pek ümit vermedi ama ben kararlı biçimde tedaviye başladım. Bu arada kuşlarda tedavi çok zor olduğunu ancak tedbirin işe yaradığını tecrübeli arkadaşlar bileceklerdir. Önce Sulfamezatin (şırıngayla ağızdan) verdik. Hafif düzeliyor gibi oluyor, ertesi sabah eskiye dönüyordu. 6. günde bariz iyileşme görmeye başladım. Sevincimi anlatamam. Daha sonra 2 gün Dianalix adlı ilaçtan verdim. Şu an çok şükür hastalığı yendi. Enaz benim kadar tedaviye yardım eden Miço isimli muhabbetimi bir görmenizi isterdim. Yem bile yiyemiyordu ki yem yedirdi. Tüylerini düzeltti ve başından bir an ayrılmadı. Allah kimsenin kuşunu hasta etmesin.

Merhaba, benim de 10 yaşında erkek bir muhabbet kuşum var. bir-kaç gün öncesine kadar çok neşeliydi ancak son bir-kaç gündür popo ve göğse yakın kısmı kadar olan bütün tüylerini yoldu. halsizleşti. kaşınması arttı ve zayıfladı. bit spreyi sıktım. zeytinyağı sürdüm. başkaca neler yapmam gerekir? Ankarada muhabbet kuşundan anlayan tavsiye edebileceğiniz veteriner hekim var mı? yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler

hayır bi götürüsü yok aksine getirisi var kulunuz sağlığına kavuşucak görüceksiniz bence deneyin

Yanıtlamak için giriş yapın