Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

ÜYELERİMİZİN DAVRANIŞLARI HAKKINDA..

arkadaşlar son zamanlarda 3 kişi dikkatimi çekti.. birincisi haruncan1 ikincisi papasbala üçüncüsü galanima.. haruncan1 in şu sözleri beni rahatsız etti.. "o ne biçim veterinermiş... .... deli baytar öyle dedi..." arkadaşlar ülkemizde veterinerler sürüngenler hakkında bilgisiz olabilir ama bu onlara "deli" yakıştırmasını yapmanızı haklı kılmaz.sürüngenler hakkında bişey bilmeyen o veteriner mükemmel bir cerrah veya dahiliyeci olamazmı??artı o başlıkta veteriner hekimin "klima varsa dikkat edin ortamın sıcaklığını sabit tutun" tavsiyesi gayet normal ve doğru bir tavsiye.hayvanlar yazın 35 -40 derecelik hava sıcaklığına alışıkken evlerde 25 derece ısıya maruz kalınca hastalanıyorlar.biz kliniğimize gelen kaplumbağalar sabit ısıda kalsın diye elektrikle ısınan petlerden aldık.bu işi bilenlerde bu tavsiyeyi veriyor yani.eleştirmeden önce birazdaha düşün istersen.. papasbalanın dediğine gelince.. bakın bende itiraf edeyim insanlar hakkında çok ön yargılı oluyorum bazen.çok şüpheci oluyorum ama bunu sitenin ortasında yapman yanlış bence.galanima arkadaşımız kimsenin yapmayacağı bişe yapmış ve 4 ünüde almak istemiş.ticaret lafı çok kırıcı bişe.kaplumbağa satılmak istense zaten küçükken satılır kimse petshoptan büyük kaplumbağa almazki.herkes bebekken almak istiyor. galanima arkadaşımıza gelince.. kendisi tecrübeli bir arkadaş heralde yazdıklarından öle anlaşılıo.ama burda frozen,beppomomo gibi tecrübeli insanlar var.ve onların yabancı sitelerden yaptıkları cevirilerle ve kendi tecrübeleri ile olan bilgileri sayesinde birçok kaplumbağa iyileşti.birçoğumuz -veterinerlikle çok yakından olmama rağmen ben bile -onun sayesinde bilinçlendik.onun uyarıları sayesinde çok güzel sağlıklı bir zühtüm var.ve oun sevgilisi sudenaz var.2 side sağlıklı.onun çabaları ile oldu bu..(burdan lafı geçmişken teşekkürler frozen:)verdiği tavsiyeler yanlış veya hayvana zararı olacak şeyler değil.benim oğlanın kabuğuna 2 elimle kuvvtlice bastırdığımda bile tık etmez.okadar sağlam.çünkü yavruyken vitaminini düzenli aldı.düzgünce güneşlendi.ve iyikide yapmış diyorum.eğer seninde frozen gibi yararlı bilgilerin varsa burda bizimle paylaş.ortada büyük harflerle başlık altında denilenlerin yanlış olduğu gibi bir izlenim vermek hiç uygun olmadı bence.fikirlerini yaz frozenda yazsın beppomomoda yazsın herkes yazsın ve ortak bir karara varılsın.sonra her yeni gelen "ay şu başlıkta şöle demişsiniz öteki başlıkta böle yazıo nolur yardım edin hangisini yapayım" demesin.. burda güzel bişeler paylaşıyoruz bu ortamın bozulmaması için kızmadan terslemeden uyarmaya çalıştım.umarım kimse yadırgamaz gücenmez..

img

catzillaa

19 yıl 1 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

catzilla sana tamamen hak veriyorum.Benim de iki tane kırmızı yanaklı su kaplumbağam var ve onları özel kaplumbağa havuzlarnda yüzdürüyorum.Her gün güneşe çıkarıyorum ve haftada bir gün onlara bahçede "kendi gözetimim altında" gezdiriyorum.Kaplumbağalarıma iyi baktığımı sırf ben değil çevremdeki insanlar da düşünüyor.Şu anki problemimi "yoksa kapluşlarım mutsuz mu?" bölümünde bahsettim.Lütfen yardım eder misin?

Catzillaa
yazdıkların için çok teşekkür ederim ama sen yazana kadar ben o mesajı hiç kale almamıştım.
İşin doğrusu bir çok forumda "lütfen su kaplumbağası almayın evlerde sağlıklı olarak yaşamaları çok zor bir çoğu ölüyorlar" diye yazan bu konuya en çok değinen kişide zaten benim. Çok iddia etmiyeceğim ama bu konuda benden önce bu anlamda yazan başka birisini de şu ana dek görmedim ama yazılmış olabilir eğer yazılmışsa o kişiden özür dilerim önünde saygıyla eğilirim.
Bende bu düşüncelere annemim karnında gelmedim. forumlarda okudukça gördüm ki su kaplumbağaları yağmur gibi ölüyor eğer ölmezlersede mutlaka 3-4 yıl içinde bir yerlere sepetlenmeye çalışılıyor. Bu dediklerimin dışına çıkan kişiler yokmu var tabi ama sayıları o kadar az ki. Ayrıca kimseyide suçlamıyorum çünkü hayat çok değişken ve 3 sene sonra oldukça zahmetli bakımları olan su kaplumbağalarına yaşantımızda yer yada vakit kalmaya bilir.
Yani zaten benim savunduğum yıllardır forumlarda dile getirdiğim düşüncelerin göya bana karşı eleştiri olarak yazılması pek ciddiye alacağım birşey değildi. Benim bu konudaki düşüncem eğer su kaplumbağasını ilk defa alacaksınız vazgeçin almayın ama eğer almışsanız o zaman hakkıyla tam doğru bir biçimde bakılması gerekir biçimindedir. Su ve kara kaplumbağaları için Güneş ışığı vitaminler ve kalsiyum katkıları kaplumbağa daha sağlıklıyken kullanılması gereken vazgeçilmez yaşam destek ögeleridir. Boşverin bütün bunlara demek yada bu arkadaşın diğer yazdıkları ise ciddiye almam gereken tecrübeye yada bilgiye dayanan sözler değildi.
Sevgilert

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

frozen ben burda seni yermek için bir açıklama yapmadım yanlış anlaşılmak istemem. ama biri oraya büyük harflerle yaw almayın apartman yaşamına uygun değiller vs die laf ettikçe inadına alasım geliyor.çünkü büyük harflerle böle azarlar gibi ifade ettiğini hissettim.bu şekilde hisseden başkaları olabilir.ve ben bu siteye baktığımda ilk böyle bir açıklama ile karşılaşsam ne biçim site bu deyip kapatırım sayfayı. seninde birçok yerde almayın yazdığını okudum ama hiçbiri kabaca değildi.zaten olmamalıda.yoksa "ya bu kaplumbağa besleyenler cins onların tavsiyelerinden banane kendim bakarım" diyip kaplumbağası için bilgi araştırmayabilir siteye giren kişi.. didox bence 4 ay alışmak için çok makul bir süre değil.alışanlar vardır belki ama zühtü çok ürkekti.çok zor alıştı.1 sene sonra gelen sudenaza alışsın diye çabalamadım zühtü ne yapsa onu yapıyodu zaten.seninkilerle ürkek olabilir.benimkiler şimdi tv nin hizasında salonda yanımızda duruyor büyük akvaryumlarında.kuru bölgeye çıkıp klimada serinliyorlar.suyun içinden tv seyrediyorlar.bide sürekli çiftleşiyorlar.belkide kalabalık bir ortama koymalısın..hani sosyalleşmeleri açısından.. zühtü şıpırdıyor.şimdi gidip parmağımı suya sokacağım oda kolunu parmağıma dolayacak:)hadi görüşürüs arkadaşlar

img

catzillaa

ÖZEL MESAJ

Catzillaa
Esas ben yanlış anlaşıldım beni yerdiğini zaten hiç düşünmemiştim ama galiba ifadelerimi cümlelerimi gözden geçirmem lazım çünkü bu aralar bir çok yerde yanlış anlaşılıyorum. Bu kendi adıma biraz üzücü. Bazen yazdıklarımı son kez okurken bazı cümlelerimi hatta paragraflarımı siliyorum. Bu esnada cümlelerdeki ifadeler yada yazıdaki anlam değişebiliyor. Kusuruma bakma.
Benim esas yazmaya çalıştığımda senin yazdıklarında çok haklı olduğundu. Ama galiba pek doğru ifade edemedim.
İlave olarakta pat diye gelip, foruma 3 kuruşluk doğru bir bilgi koymadan tüm forum hakkında boşverin bu yazılanları diyerek göya küçümseme methoduyla kendine ben herkesten daha iyi bilirim tarzında pay çıkarmaya çalışan bir kişiyi kaale almayacağımı belirtmeye çalışıyordum.
Bunu sadece kendi adıma değil forumun ilk günlerinden bu yana forumda var olan katkıda bulunan tüm kişiler adına yapıyorum.
Şunuda belirtmek istiyorum. Benim düşünceme göre foruma katkı yapmak sadece soru sormak yada cevap yazmaktan ibaret değildir. Evcilleriniz yada doğadaki tüm canlılar ile ilgili her tür duygu ve düşüncenizi , onlarla paylaştığınız acı tatlı doğru yada hatalı her tecrübeyi foruma iletmenizde büyük bir katkıdır.
Tüm forumdaki bilgileri küçümseme pozundaki bu arkadaşın birilerine öğüt olarak yazdığı 3-4 cümle de zaten ortada. Bütün yazdıklarından su kaplumbağası almayın lafını çıkardığınız zaman -ki bu düşünce zaten benim uzun zamandır önemle üzerinde durduğum savunduğum bir düşüncedir- geride başka ne kalıyor.  " Timsah akvaryumu "
Esas gülümsenmesi gereken işte budur. Ama çokta ciddiye almamak lazım.
Kaplumbağalar halen satılıyor ve satılacaklar bize düşen görev neden alınmaması gerektiği konusunda herkesi uyarmak ama diğer bir yandan da evlerdeki yardıma muhtaç kaplumbağalara da elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışmaktır. O arkadaşta hatasını anlayacaktır.
Bir kirpi severden diğer bir kirpi severe sevgiler. (bak unutmadım )

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

frozen 1 haftadır konyadaydım ve enterasan biçimde hergün aklıma sen geldin.. babannemin bahçesinde ufak kirpiler geziniyodu.ellemeye cesaret edemedim.çünkü haklarında en ufak bir bilgim yok.ama çok şirinlerdi.baktıkca aklıma geldin yemin ederim bak.acaba hiç ellemişmidir batıyomudur diye düşündüm.fotoğraf çekme imkanımda olmadı malesef.. dediğini şimdi anladım dün uzun uzun okudum nedemek istediğini pek anlayamamıştım.saolasın açıklaman için..

img

catzillaa

ÖZEL MESAJ