Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
merhaba arkadaşlar
Bu güne kadar hep forumdaki cevaplar doğrultusunda besliyordum su kaplumbağamı sizden yardım almak istediğim bir konu var 6 aydır bende bulunan bir kaplumbağam var ve inanılmaz yiyor ve bu doğrultuda çok büyüdü yemin haricinde kıyma,bezelye,yumurta beyazı,cikolata,komik ama evde yakalayabildiğim sinek),üzüm,veriyorum hepsini inanılmaz zevkle yiyor salatalık yemiyor!! verdiğim yiyeceklerlerden bazılarını forumda göremediğim için soruyorum zarar verirmi bilmiyor ve bilinçsizde vermek istemiyorum .Yardım edeceğinizi umuyor sevgi dolu kapluşlu günler diliyorum...
Kıyma ,yumurta beyazı , çukulata, bezelye yasak olan besinlerden. Nasıl yaptınızda bu kadar çok sayıda zararlı gıdalardan oluşan bir beslenme listesi hazırladınız hayret ettim. Bide ıspanak yazsaydınız neredeyse redear slider com daki yasak besinler listesini toptan vermiş olacaktınız.
Özel yemlerden kurutulmuş karides ve kalsıyum katkısında şaşmayın kalsiyum içermeyen buna karşın ağır protein içeren beslenme rejimi böbrekleri ve ilerisi adına sakıncalı. Sıkıntısı sonra çıkıyor. Yüksek oranda şeker tuz yağ içeren herşey yasak.
Haşlanmış tatlı patates havuç karahindiba çok fazla bir yararı olmasada bağırsaklar açısından marul, kıvırcık olabilir Dediğim gibi eğer çiğ yemezlerse çok azıcık haşlayarak bir deneyin.
Meyvalarıda çeşit olsun diye az az verin çünkü çoğunda şeker var. Turunçgiller gene yasak gıdalardan.
Artık forumda yazmayan bir arkadaşımız bu redear slider com daki su kaplumbağası için sebze listesini bir zamanlar vermişti.Şu an bulamadım
sevgili frozen verdiğin bilgiler için nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim!!daha önce okuduğum forumlarda kıymanın zararlı olmadığını düşünmüştüm!! ama sizin sayenizde ne kadar da yalnış bilgilere sahip olduğumu öğrendim ilginize teşekkür ederim. sevgi ile kalmanız dileğimle....