Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

karides yem

birşey sormak istiyorum ben dün karides yem aldım ama kullanımı kousunda tereddütüm var onu hergün yemiyle birliktemi vercem gün aşırı sabah akşam mı vercem yoksa yem yerinemi vercem bide verdiimn zamankaç tane veriim

Her gün yemle birlikte verin. Kaplumbağanın kafası kadar verin. Kaplumbağayı güneşlenme kurallarına dikkat ederek mutlaka direk olarak güneşe çıkarın. Yoksa kalsiyum işe yaramıyor

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

benim kafam karıştı bende o yemlerden aldım (tropical gammatus) ama sadece onunla besliyorum. günde 10-12 tane veriyorum. yanlış mı yapıyorum?

img

borbay

18 yıl 8 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

amaaan tanrııım... kaplumbağalarımız normal yeme burun kıvırınca karidesi tavsiye ettiler.. biz de hergün birer avuç sadece karides veriyoruz bayıla bayıla yiyolar... hata mı yaptık?

img

convallaria

17 yıl 11 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

karides kabuklari icin faydali ama temel besin olarak tek basina yeterli diil diye okumustum. stick yemler ihtiyaclari olan pek cok besini iceriyor, karides ise yemlerini cesitlendirmek icin kullanilabilir saniyorum, kalsiyum acisindan zengin cunku. bir ogun icin kaplumbaganizin kafasinin buyuklugune gore bir kac stick yem ve ek olarak bir kac parca karides vermeyi deneyebilirsiniz. arada birazcik marul ve cok cok az meyve de verirseniz (karpuz, seftali, kiraz olabilir, turuncgiller yasakmis) besin cesitliligini saglayabilirsiniz.

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

iyide bu hatun karidese başladı başlayalı başka bişey yemiyoki :)

img

borbay

18 yıl 8 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

benimkide ilk stick yemm attım dıbe cokenlerı yıyodu..karides bi attım sımdı varla yok arası stick yiyorD:

img

dogukankemer

17 yıl 8 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

benim kapluşum yavru pet shop gittim akmerkezdeki ordan aldım bende karides veriyorum zaten onların midesi ne kadar olabilirki ama sen oraya yakın pet shopa git ordan sera raffy ı diyemarka benim tavsiye zaten mini minnacık bişey hergün ama sadece sabah içinden 2 tane kurumuş karides al ve yuvasına koy benim kapluşum hepsini yiyo sende böyle yedir bence tabi kapluşun küçükse büyüdükçe değişir bu

slm tabiki 1 yem o kadarda iyi olmaz düşünsenize her gün aynı yemek yiyiyorsunuz kendinizi onların yerine koyun ben 4 çeşit yem kullanıyorum sera raffy I sera raffy p turtle stıck sarı olan bide turtle stıck yeşil olan ginede kendin bilirsin

slm bence sadece bilindik yemlerle beslemek yerine arada sırada doğal yiyeceklerde vermelisiniz mesela haftada bi kaplumbagalarınıza ufak bi kıvırcık yapragı verebilirsiniz benim kaplumbagalarım bayılıyor.. Karidese gelincede haftada 3 kere 1 çay kaşıgı verebilirsiniz.. tabi kaplumbaganızın oburluk durumuna göre bu ölçek değişebilir az yada çok olarak:D