Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
şaziyemin boğazı şişmiş..
merhaba arkadaşlar. benim 2 tane su kaplumbağam var. bugün birinin boynunun yan taraflarının şiştiğini farkettim balon gibi olmuş 2 tarafı da :( ben 2 haftadır evde değildim. kardeşim bakıyordu. ben onları düzenli güneşe çıkarıyordum her gün. kardeşim hiç çıkarmamış. vitamin vermemiş. ayrıca kaplumbağa yemi yerine balık yemi vermişler bunu da yiyebilir diye.:S ne yapmalıyım bi yardımcı olur musunuz. inşallah ciddi bi sorun değildir. çünkü iyi görünüyo yem yiyor hareket ediyor eskisi gibi. başka bir gariplik farketmedim.
Boğaz şişmesi eğer tüm boyunu kaplayan bilezik gibi bir şişmeyse hatta kaplumbağa başını içeri dahi çekemiyorsa böbreklerdeki ciddi bir rahatsızlığın düzgün çalışmadıklarının göstergesi olabilir. Bu durumun tedavisi yok. Genelde ağır protein beslenmesinden dolayı oluyor. 2 hafta vitamin almadı yada güneş görmedi diye hemen bu rahatsızlık oluşmaz Boyundaki her şişlik tabiki illa hemen böbreklerde sorun var demek değil Hemen telaş etmemek biraz gözlemlemek lazım. Uzaktan görmeden sadece yazılı yoruma dayalı olarak birşey söylemek zor zaten ben bu konularda tecrübeli bir veteriner de değilim ama konu ile ilgili bildiklerim böyle.
İlgin için teşekkür ederim. Tüm boynu değil. gözlerinin hizasında biraz altında 2 tarafı şiş. dokununca aşırı bir tepki vermiyor. hiç rahatsız görünmüyor. Ne olduğunu anlayamadım. umarım ciddi değildir geçer. bir soru daha sorayım. kaplumbağa yemi aldığımız yerden balık yemi vermişler. bizimkiler onu da iştahla yiyor. bir zararı olur mu kaplumbağalarıma. ya da yetersiz mi kalır?