Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

İshal Oldu :(

Herkese selamlar, Biliyorum forumda yardım topiclerinden gına geldi ama yardıma ihtiyacım var sanırım :( Kapluşum çok iştahlı sabahları üzerimize atlıyor yemek için, resmen elimizden alıyor mamalarını.. Ancak iki gündür ishal oldu. Aynı hareketliliği devam ediyor ama ishal. Birde forumda dolaşırken hastalık belirtilerinin içinde baloncuk yapması yazıyordu. Kapluş uyurken genellikle ağzının önünde bir tane küçük hava baloncuğu oluyor. Şu ana kadar gözlemlerim bunlar. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Benim tahminim üşütmüş olması. Sizce de böylemidir?

img

borbay

18 yıl 8 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bu sıcak havalarda üşütmeleri bana biraz garip geliyor ama baloncuk çıkarıyorsa nefes yollarında salgısı var demektir. Su sıcaklığını biraz arttırın diyeceğim ama zaten havalar 30 derece üzerinde. Klimadan dolayı bu sıcak havalarda üşütmüş olabilirmi acaba diye düşünüyorum. İshale gelince bozuk gıda dan dolayı rahatsızlanmış olabilir yada olumsuz su koşulları onu ishal yapmış olabilir.Su berrak olsa bile mikrobik bir durumu olabilir.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

frozen çok teşekkür ediyorum. 2 gün devam etti ishal durumu, yemini değiştirdim sanyunun sticklerinden kullanıyordum tropicalin fammatusundan aldım böcük var içinde küçük küçük :D şu anda gayet sağlıklı, yeni yemini daha da çok sevdi. ancak önlem olarak bir süre yeşillik vermemeyi düşünüyorum. esasında güneşe de pek çıkartamıyorum bu aralar. en büyük korkum balkondayken hain bir güvercin ya da karga tarafından kaçırılması. öyle birşey olursa yaşayamam. onun için başında duruyorum güneşlenirken ama bu aralar fırsatım olmuyor pek. camın arkasından güneşlendirmeye de korkuyorum. en iyisi bir uvb lambası almak sanırım.

img

borbay

18 yıl 8 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ