Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
ARKADAŞLAR UCUZ DİYE ALMAYIN
SEVGİLİ DOSTLARIM YAZDIKLARINIZI OKUDUM GÜLMEMEK İÇİN KENDİMİ ZOR TUTTUM.BURDAKİ TECRÜBELİ GEÇİNEN İNSANLARA SESLENİORUM YA HALA VİTAMİNİN GEREKSİZ OLDUĞUNU ANLAYAMADINIZ MI İKİ DE BİR VİTAMİN ALIN DİYECEĞİNİZE BU HAYVANLARA 2 HAFTA DA BİR CANLI YEM WERİN DESENİZE.AYRICA HİÇ DOĞAL ORTAMDA KAPLUMBAĞALARI GÖZLEMLEDİNİZ Mİ.ANLAMIYORUM NİE İNSANLARA KAPLUMBAĞA BAKIMI ZORDUR BAKAMAZSINIZ SIRF UCUZ DİE ALMAYIN DEMİORSUNUZ.5 YTL VERİR SONRA ÖLMESİ İÇİN PLASTİK Bİ KUTUYA KOYARSINIZ ÖLÜMÜNÜ İZLERSİNİZ DEMİORSUNUZ DA VİTAMİN ALIN DİORSUNUZ WALLA YAZIK.BU HAYVANLAR YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN UYGUN DEİL LÜTFEN TECRÜBESİZ ARKADAŞLAR BU KATLİAMA ALET OLMAYIN.APARTMANLARA AKVARYUMLARA UYGUN Bİ HAYVAN DEİL.KAPLUMBAĞA ÖZEL Bİ HAYVANDIR LÜTFEN DİORUM Bİ DE SİTEDEKİ BİLGİLER COK TEORİK ÖZELLİKLE BU YUMURTA MUHABBETİNDEN SONRA.ARKADASLAR BİLGİLER DENENMEMİŞTİR YA DA TESADÜFDÜR.
Bu düşüncenizle yanılıyorsunuz bence.Hayvanlar petshoplarda alınmadan öleceklerine güzel bi ortam yaratanların yaptıkları teraryumlarda mutlu mesut yaşasınlar.Birsürü tanıdığım yıllardır kaplumbağa besliyorlar ve bir tanesinin kaplumbağasına çocukları bakıyor şu an. Düşünün 35 yıllık kırmızı yanaklı su kaplumbağası.Lütfen bu düşüncenizle insanların hevesini kırmayın.Eminim ki bu bilgileri okuyan bir çok kişi kaplumbağalarına iyi bir ortam sağlayacaklardır.Saygılarmla...
sewgili dostum ben ya adam gibi bakın ya da almayın diyorum...kaplumbaga bakmak tecrübe işidir...baslangıç haywanı ya balıktır ya da hamster...ben sizleri deil kaplumbağaları önemsiyorum...
Galanima sana ziyadesi ile katılıyorum özellikle su kaplumbağası beslenmesınden çok rahatsızım...Ayrıca "petshoplarda kalmasından iyidir"savunmasına da katılamayacağım çünkü ekonomi bir arz ve talepler dengesidir ...Gidip almayıverin o kaplumbağaları bakalım devam edilecekmi satışına ?Hiç sanmmam...Birde şu muhabbete sinir oluyorum"doğum günü hediyesi kapluş"...İnanamıyorum buna yani birde bu moda oldu şimdi...Canlılara saygı duymalıyız dostlar ...Yoksa tabiat ana bunun hesabını bizden sorar... Asia..
arkadaşım sende bir zamanlar kaplumbağa konusunda tecrübesizdin.kimse anasının karnından tecrübeli çıkmıyor.aklı olan zaten almaya kararlıysa ve gerçekten iyi bakmak istiyorsa mutluluğunu önemsiyorsa onun akvaryum dışında bakılamayacağını bilir.burda yüzlerce kez yazıldı bu konu.aklı olmayan zaten okumaz ee bunlar masrafcı der geçer.benim kapluşların aylık 50 ytl mama masrafı var ve kendi harçlığımdan çıkartıyorum. Küçücükken hatırlıyorum kaplumbağa alırdım ve ölürdü.çok üzülürdüm.5-6 kere felan almışımdır.ama aklım eripte almaya karar verdiğimde bu sefer öldürmeyeceğim bu sefer eceliyle ölecek kadar yaşatacağım dedim ve dünyanın masrafını yapıp 6 ay araştırıp öyle aldım.sabahlara kadar internette araştırdım.bence almayın demektense nazik bir dille uyarıp eğer alacaksanız iyi araştırın demek daha iyi.çünkü zaten alacak olan internette hiç tanımadığı etmediği birçok insanın lafına kanıp vazgeçmez.bence hepsine alacak gözüyle bakıp olabildiğince iyi bakmalarını sağlamak lazım. şimdi zühtü şıpırdamaya başladı beni çağırıyor gidip elinden tutup yüzdürmem lazım.görüşmek üzere..