Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

ya nolur yardım edin

ben diyorumki bu akvaryum felan var ya kaplumbağalar için işte akvaryumun içine neler almalıyım birde ne kadar tutar hepsi nolur yardım edin acilll

img

deliler

17 yıl 10 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Özel akvaryum yaptır 100*40*40 civarında. Kuru bölge yapılmalı ve aydınlatılmalı(UV ışığı yeter) Isıtıcı 28-29 dereceye ayarlanmalı. İmkanınızla alınacak en iyi filitre alınmalı. En iyisi dış filitre.

img

turkturtle

15 yıl 7 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kaplumbağalar soğuk kanlı canlılardır UVB ışık kaplumbağaya ısınma sağlamaz. Bu yüzden UVB lambadan daha acil ve gerekli olan kuru bölge üzerindeki ısınma lambasıdır. Bildiğimiz 40 wattlık lambanın 15 20 cm den yakılması yeterlidir. Kaplumbağa alma bu kadar insan 1-2 senede pişman olup kaplumbağasını sağa sola vermeye çalışırken aynı hatalı yola girme.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bana da yardım edin :(((( Benim bir tane singapur kaplumbağam var, yaklasık bir yıldır plastik ağaclı pet-shoplarda satılan havuzda ısıtıcısız filtresiz besliyordum. Yemek olarak kurumuş küçük karides, bi de bitkisel bi kaplumbağa yemi veriyorum. Ara ara marul veriyorum. her gün yemini yiyordu. Hatta gecen aya kadar fazla fazla yiyordu. Ancak yaklasık bir aydır hiç yemek yemiyor. gün boyu aynı yerde duruyor, su anda da hareketli ancak eskisi kadar hareketli değil. Dahası suda da batmıyor.Ara ara kafasını kaldırıp ağzını acıp sanki nefes almaya çalışır gibi davranıyor. Gecen hafta cam akvaryum, ısıtıcı ve filtre aldım. Isıtıcının derecesinide 30 a ayarladım.Bugün de iki tane arkadas aldım yalnızlıktan sıkılmıs olabileceğini düşünüp. Ancak bir haftadır ısıtıcının üzerinde uyuyor, bugün cok sıcak olabileceğini düşünüp ısıtıcının derecesini 28 e düşürdüm. Hala yemek yemiyor, hala suda batmıyor, 2 arkadasından uzak duruyor, onların yanlarına gitmiyor. Daha önce yemek yerken yemeğini ben midye ya da tasın üzerine koyuyordum sudan değilde karaya tırmanıp oradan yiyordu. Acaba yemek yerken hava yutması batmamasının sebebi olur mu? bi de tüm yaz boyunca öğlenleri havuzu ile balkona cıkıp güneşlendiriyordum, o da midyeye cıkıp güneşleniyordu bol bol. Dahası her zaman durduğu kaloriferin hemen yanında yaz olduğu için pencere acılıyordu, ve kendisi aksamları hava akımına maruz kalabiliyordu. Sizce akciger enfeksiyonuna, verem ya da astım gibi bi hastalığa mı yakalandı minik? ne yapmalıyım? antibiyotik tedavisi uygulamalımıyım? ya da arka bacağından antibiyotik iğnesi yaptırmam mı gerekli? bana da ya diğer kaplumbağalara bi hastalık bulaşır mı?

img

_minik_

15 yıl 7 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Minik Kaplumbağan geçmişte yaptığın hatalardan dolayı zatürre olmuş tüm belirtiler var zaten anladığım sende durumun farkındasın. 2 yeni kaplumbağa alman her açıdan büyük bir hata daha olmuş , hem 3 kaplumbağaya yer sağlamak ve bakmak günler geçtikçe daha zor olacaktır hemde hasta olan zatürre mikrobunu diğerlerine de bulaştıracaktır. Zatürre olan kaplumbağa gece gündüz sıcakta durmalı yemediği için arka bacaktan uygun dozda antibiotik iğnesi olmalı bunlar veteriner işi ama kim , hangi veteriner ??? Ayrıca akvaryumdaki mikrobik ortamda yok edilmeli. Kaplumbağa almayın diyoruz işte hep bu yüzden bunlar uğraşmak isteyen , vakit, itina ve masraf isteyen ince işler. Bebek gibi uğraşmak ister. Kaplumbağan için üzgünüm önemli olan sağlıklı iken çok dikkat edilmeliler hiç hastalanmamalılar çünkü hastalık gelince vede akciğere kadar ilerleyince tedavileri zor. Kaplumbağana bir veteriner bul ama gitmeden önce sor su kaplumbağasından anlıyormu diye. Başka tedavisi yok , bu duruma geldiyse , tedaviye cevap veremezse süreç sonunda ölür malesef.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ