Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kaplumbagam surekli kafasını dışarı çıkarıyor
Merhaba, 3 gün kaplumbağa aldım ve daha akvaryum almaya vaktim olmadığından petshoptan aldığım zamazingoda yaşıyor. daha 1 kez suyunu değiştirdim, suyunu fazla değiştirmek istemiyorum alışana kadar. Bir de yemek yemiyor ama normal oldugunu okudum ilk gunler için. Sorularım şunlar, - suyun yuksekliği ne kadar olmalı? (akvaryum değil hatırlatırım) -kafasını surekli sudan çıkarıp oylece duruyor, normal midir? - bugun ayaklarını ve kafasını içine gömmüş vaziyette buldum, korktum birşey mi oldu diye, sudan dışarı cıkardım bakmak için. Yine bir süre kaldı sonra suya koyunca ayaklarını geri çıkardı. Normal midir? Sorularım basit olabilir ama mazur görün, daha yeni aldım ve nasıl davrandıklarını bilmiyorum. Teşekkürler
slm ben tüccar ithamında bulunduğun kişiyim.belirtiim ben hukuk öğrencisiim ve orda gerekli cewabı werdim okursan sevinirim.soruna gelince bu sitedekı coğu cevap teorik işine yaramaz.muhtemelen kaplumbağan hastadır.eğer anlamıyorsan akvaryumcu en olmazını wermiştir elimde ölmesin zarar etmeyeyim diye.işte ticaret böyle bişey,davranışları hiç normal deil özellikle yem yememesi çünkü bu aylarda yavrular çılgınlar gibi yerler eğer yardım istiosan msn adresim war.iftirana rağmen yardım ederim cünkü kaplumbağaları önemsiyorum......
slm öncelile şun solemek isterim sanırım plastik kapta yaşıyor renkli onlarda kaplumbağa yüzme alanı bulamaz onun için orta veya küçük boy akvaryyum alırsan houna gider o küçük plastik kaplarda pek yaşamıyor seviyesi kaplumbağanın yüksekliğinin 1.5 katı olmalıdır yüksekliii cok geçmesin boğuur yükseklii kadar yeter kafasını sudan cıkarması normaldir çükü nefes alır balık gibi devamlı suda duramaz nefes almaya ihtiyuaç duyar benımkıde hep kafasını dısarı cıkarıyor vede kabuğuna çekilebilir uyumak ister bide şunu soleek isterim ben de kaplumbağa aldıgımda 3 gün yem yediremedim normal bide normal yemi beenmemiş olabilir karides deneyebilirsin yemin yanında utlaka ihtiyaç duyar ..vitamin al ve onu recetesindeki gibi kullan gwerekli vede şunu solemek isterim yem olarak sebze meyvede verebılırsın benımkı domatesz yemeyle başladı 3 gün sora arastırmaa devam et saygılarımla....
cevaplar için teşekkürler, galanima alınmana gerek yoktu, ben konuyla ilgili cevabı mesajın olduğu topic`te yazdım. Gonuller bir olsun :) iyi günler