dişi kuşum öldü yavrular daha cok kücük ne yapmalıyım
kücük olanın gözleri acılmadı daha diğeri yeni tüylenmeye başladı
kardeş kuşcularda yavru beslemek için biberon yada şiringa tarzı bişey verecek onunla beslerim diyeson o sana anlatır inşallah yaşatırsın
çok üzüldüm vallaha :( keşke bilgim olsada yardım edebilsem
slm. basın sagolsun. ufak bi sırınga alıp icerisine mama ve ıslak bisküvi koyarak yavruları sırınga ile besleyeceksin. kolay gelsin
merhaba
yavruları elle besleyebilirsiniz ama zahmetli bir iştir...başka yavrusu olan kuş varsa onada baktırabilirsiniz ama yoksa yapacağınız şey şu...bir çay kaşığının ucunu yanlardan ezerez u tarzına getireceksiniz ve bebek maması ile besleyeceksiniz...mamanın ılık olması gerekir ve bunu bilek içine damlatarak ölçebilirsiniz...çok sıcak olursa yavrunun kursağı yanar, çok soğuk olursa kuşun kursağında uzun süre kalır ve yavru hazımsızlık çelip ölebilir...yavruların başlangıçta 2 saatte bir beslenmesi geretir...ve yavruların sıcak tutulması gerekir...erkek kuş yavruları beslemiyormu...
mamalar kuşun sağına soluna dökülüp bulaşıyorsa bunları güzelce temiszlemeniz gerekir ki kuş üşümesin...keşke yakın olsaydı ben bakardım...kolay gelsin
kuan ve funnyx teşekkurler
tüm arkadaşlar saolun yardımlarınız için şimdilik söylediklerinizi uyguluyorum kücük yavru mamayı yiyor fakat büyüğe zorla yediriyorum babaları hiç bakmıyor malesef
anne ölünce babada yavrulara bakabilir
benim sana terciğin yavruları çok dikkatli bi şekilde elde besliyiceksin çok dikkatli ol inşallah ölmez eğer yuvalarını ve onları sıcak tutarsan yaşar anne sıcaklığı lazım olabilir
az az ve sık sık yavrular için toz yemler var onları suyla karıştırıp ufak bibronla vermelisin 40 dakkada bir beslemelisin...ortam soğuk olmasın...böyle de büyüyebilirler..