Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

yeni bir su kaplumbağam var

yeni bir su kaplumbağam var ve ben bu konuda hiç bişey bilmiyorum nasıl bakılır cinsiyeti nasıl ayırt edilir ihtiyaçları nelerdir en kötüsü de diğer aile bireyleri onu istemiyor ne yapacağımı bilmiyorum ama çok da sevdim onu ayrılmak istemiyorum bana yardım edebilirmisniz bilgilendirilmeye ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim

img

aydanada

17 yıl 11 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Forumda her tür bilgi var biraz araştırma yaparsan göreceksin ama okuduktan sonra genede kafana takılan anlayamadığın bir yer olursa o zaman yardımcı oluruz. Tüm kaplumbağa bakımını yeniden bir mesajda anlatmak uzun bir iş.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili Aydanada..aslında burdaki diğer arkadaşlar kadar profesyonelce bakamıyorum ben kaplumbağalarıma ama emin ol yıllardır kaplumbağa besliyorum.Eminim küçük akvaryumu vardır. Bende onda bakıyorum çünkü. Suyunu günlük olarak değiştirmeye özen gösteriyorum. Diş fırçasıyla arada kabuğunu fırçalıyorum,arada güneşlendiriyoum,sürekli kendi yeminden değilde ara da kıyma,tavuk eti,karpuz vb.şeyler vererekte beslenmelerinde çeşitliliğe dikkat ediyorum. Ayrıca kabuğunun alt kısmını elle içe doğru eğikse erkek,eğer dümdüzse dişi oluyor. Eminim ki ailen de zamanla sevmeye başlayacaktır. Bakımını sürekli olarak sen üstlen,onlardan yardım isteme ve onlara sadece sevme işini bırak, bence kablumbağalar çok tatlı varlıklar ve onlar da bir zaman sonra bunu anlayacaklardır. Hadi sana kolay gelsin..

img

zuzumm

18 yıl 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ