Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

YARDIMM...ANKARADA UVB LAMBA ALACAĞIM BİR YER VE VETERİNER TAVSİYE EDERMİSİNİZ...

merhaba arkadaslar aranıza yeni katıldım ,1 ay önce 2 küçük kaplumbağa aldım hiç bilgim yoktu ve arastırmamakla hata ettim, akvaryumculara güvenip plastik kap aldığım için kapluşlarımı 10 gün sonra kaybettim sanırım üşüttüler.çok üzüldüm SAKIN AKVARYUMCULARA GÜVENMEYİN... sonra bu siteyi buldum ve iyice arastırdıktan sonra 2 yeni kapluş aldım.kapluşlarımı 15 gün önce aldım cinsiyetlerini ve yaşlarını bilmiyorum.alırken kabuk sertliğine gözlerine iyice baktım.yaklaşık 7-8 cm boylarındalar.akvaryum, ısıtıcı,ısıtıcı lamba, filtre sera raffy yem kaplumbağa vitamini gaga taşı hepsini aldım.ancak kaplumbağalarımdan birinin kabuğunda soyulmalar başladı büyüyor olabilir sanırım,diğerindede beyazlamalar var.ama ikisininde kabukları çok sert.tam kuruduğunda belli oluyor kabuktaki beyaz kısımlar alırken farkedemedim.acaba vitamin eksikliğimi mantarmı.o yüzden kaplumbağalarımı bilgili bir veterinere götürmek istiyorum.tavsiye edebilirmisiniz.henüz uvb lamba alamadım çünkü onuda bulamadım. kapluşlarım çok hareketliler ve çok yem istiyorlar devamlı açlar sanki, o yüzden yem miktarını ayarlayamıyorum verdikçe yiyorlar.ikisi toplam 20 tane karides yiyor nerdeyse,çok yemeleri zararlımı,arada üzüm ve kiraz veriyorum onada bayılıyorlar. ilerleyen günlerde resimlerinide koyucam siteye. ısıtıcı lambayı ne kadar açık tutmalıyım,filtre ne kadar çalışmalı,yem harici hangi meyveleri vermeliyim yardımcı olurmusunuz..

img

arcandan

17 yıl 11 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kaplumbagalar çok obur hayvanlardır bu yüzden ne kadar yem verirsen ver hepsini yerler önerdigim veteriner ankara üniversitesi veteriner fakültesi var ora.orda uzmanlar var

lambalarını günde 12 saat açık tutman lazım kabukları için önem taşıyor ve imkan bulduça onları güneşe çıkar ama gölgelik alanda bırakmayı unutma yoksa ölürler ısıtıcısınında olması gerekiyor en az 28 derecede ayarlı kalsın! benimde kapluşlar hakkında fazla bilgim yoktu bende 2 tane çok sevdiğim kaplumbağalarımı kaybettim bu siteler iyiki var!şimdi kapluşlarım çok mutlular!

img

celestial

18 yıl 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

celestial normal ısıtıcı lambayımı 12 saat açık tutmam gerekiyor,yoksa bahsettiğin uvb lambamı.çünkü bildiğim kadarıyla normal ısıtıcı lambanın kabuk gelişimine bir etkisi yok sadece ortam sıcaklığını ayarlıyor.

img

arcandan

17 yıl 11 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ