Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kaplumbağam çok yemek yiyor ...

kaplumbağam yem paketini görünce çıldırıyor.benim diyer kaplumbağama yem veriyorum şişko olan hemen bitirip diğerininkinin yemini yemeğe çalışıyor o yüzden şişko olanı balığımın suyuna bırakmak zorunda kalıyorum mecbur...

img

mustafaerg

17 yıl 11 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

benim kapluşlarımda aynı yem paketini görmeseler bile beni gördüklerinde çıldırıyorlar.devamlı yemek istiyorlar o yüzden yem miktarını ayarlayamıyorum .15 gün önce aldım kapluşlarımı.yaklaşık 7-8 cm boylarındalar ve sera raffy yemden ikisi toplam 20 tane yiyor nerdeyse.yinede devamlı açlar ne yapmalıyım ne kadar yem vermeliyim.ayrıca muz ve kirazada bayılıyorlar..

img

arcandan

17 yıl 11 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

birinin yemini atıca hemen digerinede at 2side yemiş olur

mustafafaerg ve arcandan Arkadaşlar sözünü ettiğiniz beslenme tarzı kaplumbağalar için önerilmiyor...Heleki 20 tane yem çok fazla...Forumdaki ortak görüş kaplumbağalarınız için yem miktarını 1 gün için kafası büyüklüğünde yem olarak açıklıyor...Ayrıca yemek istekleri hiç bitmeyecektir...Benim iki cm boyundaki minik kapluşum bile o cılız gövdesi ile benden sürekli yemek dileniyor...bu onların aç olduğu anlamına gelmiyor tabii.Sanıyorum doyduklarının farkına varmıyorlar .Kaplumbağalarınızı türünü bilmiyorum(kara,su)...Eğer yazarsanız forumdaki linklere yönlendirebilirim sizi.Hepsinden önemlisi forumda biraz gezinmenizi öneriyorum... Sevgiler Asia

img

rasia

18 yıl 1 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

rasia ,kaplumbağalarım su kaplumbağaları,bende çok yem yediklerini düşünüyorum ama kaplumbağalarım yaklaşık 7-8 cm civarında ve kafalarının hacmi kadar yem miktarı zaten 8-9 tane yapıyor.günde tek sefer beslemeye ve arada meyve vermeye çalışıyorumki tek çeşit beslenmesinler diye.ama uvb lamba bulamadım ankarada

img

arcandan

17 yıl 11 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba mustafaerg Beslenme konusunda daha detaylı ve profesyonel yardıma aşağıda yazdığım linke gözatarak ulaşabilirsin...Ayrıca Diğer tüm konulardaki soruların için arama motoruna beslenme yazdığında karşına çıkacak sonuçlardan en detaylı olanı "beppomomo"isimli arkadaşın 15.07.2005 /15:32 tarihli çalışmasıdır.Ayrıca tarih seni yanıltmasın içerik hala güncelliğini koruyor (yüksek oranda)...Göz atmanı tavsiye ederim ... Sevgiler Asia... http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=1804

img

rasia

18 yıl 1 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ