Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Eski kaplus sahipleri nerde??

Merhaba,

Kaplusumuz Melek bizimle yasamaya basladigindan beri bu site sik kullanilanlar listemin en tepelerinde yerini aldi. Hergun pek cok

kez girip yeni bi seyler daha ogrenmeye calisiyorum. Ilk baslarda arama kismina anahtar sozcukler yazip eski yazilari okuyodum.

Sonra baktim olcak gibi diil (arama motoru da pek bi islevsiz) en bastan sirayla okumaya basladim butun yazilari. Gerci su an cok

baslardayim ve daha ‘eski forumlar’ kismi da var. Ama bu site beni hergun daha da cok sasirtiyor. Ne kadar hos, ilgili, duyarli, ilginc

insanlar var diye sasiriyorum, kim bu balkonlarinda kaplus guneslendirenler diye merak ediyorum. Ne guzel iliskileriniz varmis

diyorum eskiden. Bazi yazilari ozellikle dosyalayip sakladim, ama ole isitici misitici ile ilgili olanlari diil, hayvanciklara bakis acisiyla

ilgili olanlari (orn. bakiniz Frozen’in bi yazisi: http://www.hepsievcil.com/app/Forumlar/cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=25523

ya da  http://www.hepsievcil.com/app/Forumlar/cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=28564)

Gercekten minik kaplumbagalar icin bu kadar emek harcayan, dusunen insanlarin olmasi beni hayatla ilgili genel olarak

umutlandiriyor :)

Asil konuya gelirsek :) Peki nerde eski kaplus sahipleri simdi? Nerde Golyad, hulya999, momo (beppomomo), By_FaLCoN,

piercing ve daha bi suru isim? Sanki herkes bi anda yok olmus gibi. Noldu momo’nun filtre ustunde yuzen yaramaz kapluslari,

hulya999’un villa gibi yuvada yasayan kara kapluslari, piercing’in dev dumbulu napiyo? Onca yaziyi okuduktan sonra bu kapluslarin

simdiki hallerini bilmemek, hic haber almamak hikayenin devamini okuyamamak gibi. Simdi butun forumlarda gecen ‘olum fanusu’

ismini momo bulmus mesela, o yaziyi gorunce duygulandim bile diyebilirim :) Bazi resimler kaldirilmis, videolara zaten hic

ulasilamiyo. Bugun mono_blaine’i gorunce sevindim, hatirladim onu, o hep komik yaziyodu, nadia erkek cikmisti diymi :) Peki ama

nerde diger butun eski, deneyimli kaplus sahipleri ve kapluslari? Onlardan bi daha haber alamiycak mıyız??

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili Pınar
Çok ciddi söylüyorum o eski yazılarımı ben bile unutmuştum. Neler yazmışım böyle diyerek yeniden okudum eski günleri hatırladım.
Ben bir ara forumu evlerdeki kaplumbağaların davranış biçimleri konusunda da yazmaya zorlamıştım ama malesef olmadı. Forum döndü dolaştı hastalık ve ne yapmam lazım gibi konularda takıldı kaldı "

Bu eski kişiler şimdi nerdeler" sorusunu foruma ilk geldiğim günlerde bende sormuş "nerdesiniz geri dönün" diye çağrı bile yapmıştım. Tabi çağrı yaptığım kişiler bu senin saydIğın kişilerden bir nesil daha eski olan büyük babalar büyük annelerdi... Kimse dönmemişti
Sanıyorum forumlar bayrak yarışı gibi. Bir gurup bayrağı bir süre taşıdıktan sonra yeni katılan ve bir süre arkalardan koşarak eğitim alan diğer bir guruba devrederek çekiliyor.Yeni gurupta bir süre bayrağı taşıdıktan sonra aynı süreç yaşanıyor. Tam burada akıllara şöle bir soru gelebilir. Peki senin ekip çoktan gitti senin hala pistte ne işin var. Ben galiba sağa sola bakarken çıkışı ıskaladım mecburen pistte bir tur daha atıyorum.
Kaplumbağa besleyen herkesin iyi baksalar ve kaplumbağaları ölmezse bile bir tükeniş noktası mutlaka var ama 1 sene ama 5 sene sonra. Birde 15 sene veya daha fazla bakabilen istisnalar var ama çok çok azlar. Eski arkadaşların çoğu zaman içinde yavaş yavaş kaplumbağalarından ayrıldılar. Foruımda takip edersen geri verenleri tek tek görebilirsin. Forumun ağır abi ve ablalarından hala kaplumbağa bakan ve dahada bakmaya devam edecek olan benim bildiğim sadece tek bir kişi kaldı P ve onun D&D.leri.
Aslında 2 kişi daha hala kaplumbağalarına bakmalarına ramen malesef onlarda son dönemeçteler ve fırsat buldukları an bu işi bitirecekler. Bu yüzden onlarıda bu işi bitirdiler diye sayıyorum çünkü psikolojik olarak bitmiş durumda..Kim oldukları sır.
Su Kaplumbağacıların son durumu böyle.Kara kaplumbağacılar biraz daha dirençli ve uzun vadeli çünkü işin içine akvaryum su ve temizlik derdi girmiyor.
Her zaman yazdığım gibi su kaplumbağaları evde bakılmaya uygun canlılar değiller Uzun yaşıyorlar çok büyüyorlar.Yaşamaları için uygun bir biosfer yaratmak zamanla çok zorlaşıyor. Belli bir süre sonra ne şirin olmalarının nede eski bir dost olmalarının hiç bir önemi kalmıyor. Onlar artık insan hayatında bir takım şeylere engel olan zorluk çıkartan can sıkıcı yaratıklara dönüşüyorlar.Onlar varken bir yere gidilemiyor başka kişilere teslim edilemiyor , bıktırıcı temizlikleride yıllar içinde eziyete dönüşüyor ve kim ne derse desin kedi köpeğe yaptığımız fedakarlıkları bir süre sonra onlara yapamıyoruz ve kurtulmaya çalışıyoruz. Bu konuda kimseyi suçlamıyorum ama bu işe gerçekten hiç başlamamak lazım çünkü bu durumda kaplumbağalar mağdur oluyor ve bu onların suçu değil.

Su Kaplumbağası olan bir süre dahi olsa onları besleyen herkesin bu kaplumbağa ticaretine dur demek için toplumu bilinçlendirmesi lazım.Çünkü hepsi az çok bu işin aslında pekte düzgün gitmediğini biliyorlar. Benim su kaplumbağam olmadığı için ( miz) takısı kullanamıyorum.
İşin acıklı yanı bu kadar zor ve ince bakımları olan kaplumbağaların çoluk çocuğa eline oyuncak diye verilmesi. çünkü çok ucuzlar.
Meleğe sağlıklı uzun bir hayat dilerim . Şanslıymış kerata iyi bir eve düşmüş
Sevgiler

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar benim kapluşum bişey yemiyo.önceden ne bulsa yerdi.şimdi yem görünce kaçıyo.ne yapıcam

img

superisi1

17 yıl 11 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hiç bir yere gitmedik burdayız. Eski yazılarımızı okuyan birilerinin çıkması çok sevindirici. Ancak kendi adıma, işlerim yoğunluğundan artık forumlarla fazla ilgilenecek vaktim yok. Yine de arada bakıyorum forumlara. En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere.

img

beppomomo

20 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bende tekrardan burdayım çagrınızı aldım:)inşallah bundan sonra daha düzgün bir forum olur hayvanlara değer veren insanlarla birlikte paylaşım içinde olmak güzel.

img

hülya999

20 yıl 10 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Nacizane bende buradayım. Uzun zamandır sadece arada bir girip bakıyorum foruma. Kaplumbağalarım geçtiğimiz bir buçuk senede aslan gibiler maşallah. Keyifleri yerinde .. Erkek olanı birazcık hasta geçen hafta ama ciddi bişi yok. Bu gün bi veterinere götürüp iğnesini de yaptırınca düzelicek inşallah. Hala 2 kaplumbağam var. Eşimin her pet shop a gittiğimizde bu minikleri de kurtaralım ısrarlarına rağmen makul düşünüp 2 kaplumbağamın yanına başka kaplumbağa almadım. Aşağıda bi tanesi ısınırken görünüyor. Bu arada ilginçtir. Tüm litaratüre ve deneyimlere aykırı olarak bizim akvaryumda ortak bi yaşam yarattık. Bi vatozum vardı. Benim akvaryum (Eskiler bilir) biraz doğala yakın, taşlar ve ağaçlardan oluşmuş bir köşeye sahip. Burada vatozum için sığınacak yuva yapacak bir ik iyer var. Gerçi çoğu zmanını dışarıda geçiriyor artık. Bazen bakıyorum bi yere yapışmışken bizim oğlan veya kız bi ayağını onun üstüne basmış kafayı suyun dışına çıkarmışlar :) Birbirlerine çok alıştılar yani. Allah bozmasın :) Neyse vel hasıl. Aktif olarak yazmasa da eski dostların arada bir girip asayiş berkemal mi diye baktığını bilmenizi isterim. Frozen in dediği gibi . Bu iş biraz da bayrak yarışı gibi. Tab ki kaplumbağalarımızdan sıkılmadık. Ama ilk günkü merakımız ve heyecanımız tabiki sönüyor yavaş yavaş. Artık beslemekle ilgili çoğu şeyi biliyoruz. E çoğu yeniliği de aslında konu çarak paylaşmıştık. Bilgilerimiz zaten forumda mevcut. Aşağılarda kaldığından görünmüyor artık o kadar. Hepinizi tekrardan selamlıyorum. Hala burada olmanız sevindirici.

img

yasdal

19 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili arkadaslar, aslinda gecen persembe uzunca bi mesaj yazip gondermistim, ama demek ki fazla uzatmisim ki yayimlanmadi bi turlu :)) neyse, gonderirken bi problem olustu heralde, kisacasi hulya999`u, beppomomo`yu, yasdal`i burda tekrar gormek muthis. yasdal`a ozellikle cok sevindim, cunku ilk mesaji yazdiktan sonra nasi unuttum diye uzuldugum bi isimdi. kapluslarinizdan tekrar haber almak da cok cok hos oldu, keyiflerinin yerinde olduguna cok sevindim. frozen`in da `cikisi iskalamasi` hepimiz icin buyuk sans, iyi dileklerin icin de cok tesekkur ederim. cok sevgiler, pinar

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Üstatlar korkutmayın beni, elbet bende biliyorum bu baştaki ilgim hep devam etmeyecek. Umarım sevgim azalmaz. En azından bunun bilincinde olarak yaptım akvaryumu(aldım kaplumbağayı diyemiyorum çünkü o biraz bilinçsiz oldu). Amma velakin ben bu hayvana yaşatabileğim kadar(bakabileceğim kadar demiyorum) arkadaş olmak istiyorum. Bu işe ciddi olarak giriştiğimde farkına vardım ne kadar sorumluluk istediğini. Çok zahmetli olabileceğinin bilincindeyim ama 10 yaşındaki çocuk da değiliz artık sıkılınca atalım. Girdik bir işe bu saatten sonra kaytarmak kaçmak insanlığa yakışmaz. Şu anda çok acemiyim, ama hızla öğreniyorum. Bence bu iş pek bayrak yarışı da değil, sonuçta sizler geriye çok güzel bir bilgi hazinesi bıraktınız. Sonuçta cep telefonu değil bu hergün yazacak yeni birşeyler olsun. Valla üstatlar elinize, kalbinize sağlık. yalnız bu başlıktan sonra endişe etmeye başladım. Umarım ben bir gün başımdan savmaya kalkmam benimkini, çünkü en çok kendime ihanet etmiş olurum. Ama sayenizde dediğim gibi işin ciddiyetini anlıyorum. Yazdıklarınız ve yazacaklarınız için, bizi bilinçlendirmeye çalıştığınız ve adam gibi hayvan sevgisi ve sorumluluğu aşılamaya çalıştığınız için çok teşekkürler.

img

gturtle

17 yıl 11 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ