Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kamlumbağalarımda yaralar çıktı...

merhabalar.ben pek uzun zamandır kaplumbağa beslemiyorum.yaklaşık 4 aydır bendeler.büyükler.ve bundan 3 hafta önce birinin arkka ayaklarında yaralar çıktı ve parmak uçları koptu.şimdi ise diğerinin ön elinde yaralar var.vitamin ve kalsiyum ayrıca vitaminler yemler dışında nasıl bir tedavi uğlayacağım konusunda tecrübesi olan arkadaşlar var mı? ayrıca bepanthene plus krem sürmemde bi sakınca var mı? tuzlu su banyosu gerekli mi? ve ne kadar süreliğine içinde tutayım. acil bilgi verebilirseniz çok sevineceğim:((((( sevgilerimle

img

lilithber

17 yıl 11 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yaralar nasıl yara ve neden oldu bilemiyorum bir ısırmamı olayımı var acaba ama açık yara varsa tuz can yakar. Açık yaraya iyot önerilmiyor.İyotsuz tuzu zaten mantara karşı kullanıyoruz. İlerlemiş mantar zamanla yaraya dönüşebilir ama bu yaralar öylemidir bilemiyorum. Antibiotikli deri merhemleri kullanabilirsiniz açık yaralara çok az sürün ama daha sonra uygun kuru bir yerde 1-2 saat beklesin.

img

frozen

19 yıl 7 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

evet.Frozene katılıyorum ama 4 ay uzun bir zaman degil ben 3 senedir besliyorum

arkadaşım seninkilerin sorunu sitede sık karşılaşılan sorunlardan biri değil okuduğum kadarıyla.piyasadaki iş bilmeyen veterinerlere nazaran daha iyi birine götürmek istersen forumda kaplumbağa hakkında bilgili veteriner diye bir başlıkta yazıyor adres.bence düzenli olmasa bile 1 kez götür bir doktorun gözüyle incelesin.ilaç olayını felan konuşun.bende orda tekniker olarak çalışıyorum ama pazar dgs ye gireceğim için bu aralar yokum klinikte.bende evimde kapluş besliyorum yani 2.5 senedir kaplumbağa besleyen biri olarak az çok rahat etmelerini sağlarım(klinikte gözetim altında tutulması gerekirse eğer) bence ama hayvanın parmak uçları koptuysa durum ciddidir.bence hiç durma hayvanın ölebilir.açık yarası varsa enfeksiyon felan kapabilir.tahminimce minnacık kapluşların var bozuk para kadar.zaten tedavileri çok zor oluyor kurtulanı az en azından veterinerde biraz daha şanslı olur diye düşünüyorum.10 ytl verdiğim kapluşa masraf yapamam demezsen bekleriz kliniğe...

img

catzillaa

19 yıl 1 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşım senin kaplumbagalarına noldu duzeldı mı?? naptın düzelmesi için???? benımkınde de aynı sorun cıkmaya basladı da...frozen antibiotikli deri merhemi derken mesela?????

img

curly

18 yıl 1 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mesela terramisin antibiotikli bir merhemdir.

img

frozen

19 yıl 7 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ