Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

ne tür bitki

arkadaşlar ben akvaryumculuğa yeni başladım ve başlangıç olarakta çiklet,ahli,astranot ve papağan seçtim (bakımları kolay dediler) fakat bakımını yaptığım akvaryumun yeşil görünmesini çok istiyorum... satıcıların ellerine düşmeden bana bu balıklarla beraber ne tür bitki besliye bileceğimi söyleyecek biri varsa çok memnun kalırım..

img

okanist

17 yıl 9 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Umarım akvaryum hacminiz en az 350 litre ve üzeridir.Bu türlerin hepsi çiklittir fakat farklı kıtaların balıklarıdır.Yani habitatları farklı balıklardır.Akvaryumunuzda kavgalar hiç eksik olmayacaktır.Özellikle astronot çok obur olduğundan çabuk gelişecek ve akvaryumunuz yeterli değilse suyunuz çabuk kirlenecektir.İlk olarak akvaryumunuzun ölçülerini belirtin ve size ona göre uygun olan balıkları söyeleyelim.Ve bu balıkları gerin verin.Bir daha da o akvaryumcuya gitmeyin derim.Çünkü bu türler başlangıç için size uygundur diyen bir akvaryumcu değil sadece ticarethane olmuş demektir.Bu arada birde akvaryumun yanında aldığınız ekipmanları da söylerseniz size yardımımız daha da kolaylaşacaktır. Saygılar,

img

_tees_

17 yıl 11 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kusura bakmayın belirtmeyi unutmuşum.Bitki olarak tüm çiklitler için uygun bitki sert yapraklı bitkilerdir.Anubias türü bitkiler gibi.Ahli ve çiklet olarak bahsettiğiniz balık nedir bilmiyorum ama ahli gibi malavi olduğunu tahmin ederek, bu balıkların bitkileri yemeseler bile sürekli kumdan söküp atacaklarını söyeleyebilirim.Bunun için aldığını anubias türü bitkileri misina yardımıyla bir kayaya sabitlemenizde yarar var.Astronot ve papağan ise Amerikan çiklitlerindendir zaten. Saygılar,

img

_tees_

17 yıl 11 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ÖNCELİKLE CEVABINIZA TŞK EDERİM. BAŞLANGIÇTA ÜZÜLEREK KENDİ ADIMA AKVARYUMUM 150 LT LİK VE ŞUANDA AHLİ VE PAPAĞANLAR GİTTİ SADECE ASTRANOTLAR KALDI VE DEDİĞİNİZ GİBİ KAVGA EKSİK OLMUYOR AMA BNEDE ONLARA O KADAR ALIŞTIM KİVERMEK ELİMDEN GELMİYOR.ŞU ANDA 4 ADET ASTRANORUM VAR VE SADECE ASTR. BAKMAK İSTİYORUM İŞİN ASLI AMA BUNLARI DAHA DİŞİ ERKEK AYIRmıyorum. ekipman olarak tetratec ex700 harici filtre var iyi birde hava motoru bunu yanında standart rezistans var. bitki olayınds artık o kadar hevesli değilim sert yapraklı aldıklarımı dikmekten bıktım.astronot larla ilgili hertürlü yemleme çiftleştirme ve bakım konuları ile ilgili ne bilginiz varsa öğrenmeye hazırım.

img

okanist

17 yıl 9 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ