Arkadaşlar 5tane bebişim var ancak yuvalarını temizlemem gerektiğini bugün öğrendim ve temizledim. En küçüğü 10, en büyüğü ise 19 günlük, tırnaklarına pislikleri bulaşmış ve incitirim korkusuyla denedim ama temizleyemedim. Sakatlanmalarına neden olur mu yapışan pislikler ya da bunları nasıl temizleyebilirim????
Bu arada elime aldığımda onları, kendimi çok garip hissettim minnacıklar ve elimde uyudular çok güzeldi:)
anne babaları rahatsız olmuyorlarsa yavrularını tek tek alıp ılık suyla ıslattığın bir bez ile kuslarının tırnaklarına masaj yaparak bu pislikleri yumusatman gerekiyor
arkadaşlar bebişlerimden birini kaybettim bugün:( diğer 3ü baya hareketli umarım 4.de onlara katılır. bi önceki mesajıma lütfen cvp yazın.
ılık suyla cıkarmayı dene çıkacaktır.
tırnaklarına yapışmış olan pislikleri temizlemek çok zordur. adeta taşlaşmış gibi olurlar. bence fazla uğraşma yuvadan ayrıldıldıktan sonra kendileri kurtuluyolar. beslenmelerine dikkat edin yeter.
Arkadaşım yuvadan uçana kadar yuvayı temizleme.Yuvadan çıkınca çeşmenin altında ayaklarını suyla yumuşatarak temizleyebilirsin.kolay gelsin...
🔒 Üyelere Özel
arkadaşlar çok teşekkürler. kuşlarımın ayakları artık daha temiz, ılık suyla ve pamuk yardımıyla temizledim. ancak tırnaklarında biraz kaldı o da sanırım zamanla temizlenir.
BU ARADA KANGREN OLMAZLAR DEĞİL Mİ? SADECE TIRNAKLARINDAN ETE DOĞRU BAZI PARMAKLARINDA KALDI DA!!!!...
5yavrumdan sadece 3ü hayatta şuan:( diğer ikisi çok küçüktü birini sanırım boğdular diğeri de kursağı aşırı şişti içindeki mamaları görünüyoodu ve kaybettik:(((