Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Filtre Seçimi
uzun zamandır buralarda görünmüyorum hatırlayanlar varsa kusura bakmayın :) iş, okul derken hiçbir şeye vakit ayıramaz oldum. benim oğlanın leğen köşelerinden kurtulma vakti geldi de geçiyordu. akvaryum alırken de yine vakit sorunundan fazla araştırma yapamadım, ayrıca bir rivayete göre hazır akvaryum almak daha ucuza geliyormuş. 30 * 100 * 45`lik bir akvaryum aldım, birkaç sene idare eder diye umuyorum. leğenden böyle bir akvaryuma terfi edince, haliyle eski küçük filtrem akvaryumda sadece sevimli bir dekor oldu. yeni filtre almayı düşünüyorum bir süredir. bugün düşünmenin de ötesine geçtim (evet süperim) biraz araştırma yaptım. fiyatlara şöyle bir baktıktan sonra hangisini neden almam gerektiğini bilmediği farkettim.(hala süperim) onun için de küçük bir araştırma yapınca, filtrelerin x lt/saat özelliklerinde x`in akvaryumun aldığı su miktarının 3 katına eşdeğer olması gerektiğine dair bir şeyler okudum ama bu bilgi balıklarla ilgili bir akvaryum forumundaydı. kaplumbağalar malum dışkı konusunda pek bir bonkörler. gerçi biraz daha detaya inersek, söz konusu katı dışkı olduğunda kendileri de bizzat filtreleme yapıyorlar ama bu konuya girmeyelim mideniz hassas olabilir. matematiğimin yettiği kadar şöyle bir hesaplama yaptım: 30 * 100 * 45 = 135 litre oluyor. bu durumda en az 3 * 135 = 405 lt/saat devinimi olan bir filtre mi almak lazım? son olarak sözlerimi şu güzel cümlelerle bitirmek istiyorum: yeni kaplumbağa aldım imdat yardım edin.
Eskilerden bi ses.
Kaplumbağanı sonunda leğenvariumdan kurtarmana sevindim. Filtre üstünde güç olarak ne yazarsa yazsın zaten kaplumbağa pisliğini halledemez. Biliyorsun iş gene büyük ölçüde sana kalacak. Bıktırıcı zahmetli su değişimlerine devam. Ama genede kuvvetli bir filtre al dizel kamyon sesi ile yaşamak hoş oluyor.
Filtrenin önemi katı partikülleri temizlemekten ziyade gözle gözükmweyen ama çok zehirli olan amonyak ve nitriti kısmen hallederek nitrata dönüştüren yararlı bakterilere ev sahipliği yapması. Kiracı bakteriler süngerde yuvalanıyor ve önlerine gelen amonyak ve nitriti ham yapıyor nitrata çeviriyor. Bu açıdan sünger kapasitesi daha büyük olursa daha iyi olur diye düşünüyorum. 2 kat 3 kat sünger takılabilen filtreler var. Akvaryumda çok yer kaplar ama yatay olarak koyabilirsin yada olmazsa 2 yada tek parça olarakta kullanabilirsin.
Dediğin doğru filtrelerin litre / saat hesabı zaten balıklar için düşünülmüş. 405 lt/ saat * 5 ( kaplumbağa kirletme katsayısı) = 2000 litre Eğer akıntı çok olursa yap bi ufak surf tahtası vaugh dalgalı akvaryumda keyfine baksın.
Donanıma verdiğiniz paraya acımayın size yol su ve alt yapı olarak mutlaka geri dönecektir. Haa.. yeterli güçte donanım almazsanız bu seferde kol kası , bel ağrısı yada gelişmiş bir küfür kapasitesi olarak olarak dönme ihtimali var.
Vaughn a selam , pit_kapluş Nadia nında şansı açık olsun..
Frozen konuyla alakasız ama yazdığın bi cümleden esinlenerek yazıyorum. "Dediğin doğru filtrelerin litre / saat hesabı zaten balıklar için düşünülmüş. 405 lt/ saat * 5 ( kaplumbağa kirletme katsayısı) = 2000 litre Eğer akıntı çok olursa yap bi ufak surf tahtası vaugh dalgalı akvaryumda keyfine baksın." Benimde filtrem akıntı yapıyor. Akvaryuma da gaga taşı koydum. Biliyorsunuz o da sörf tahtası gibi oluyor. Bir gün benim minik Kırpık çıkmış üstüne filtrenin akıntısıyla akvaryumda bir o yana bir bu yana gidip duruyor. Başka bir günde ikisini birden kollarıyla gaga taşına tutunup arka bacaklarıyla ilerlediklerini gördüm. Aynı bizim deniz yatağıyla bacaklarımızı çırpıp ilerlememiz gibi :) Söyleyin bana bu şirin hayvanlar beslenmezmi.. :)