Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
YUNUSUMUN CİNSİ?
arkadaşlar benim bi yunusum var ama halen erkekmi dişimi olduğunu anlayamadım! bi arkadaş kafa yapmış dişin var çok şanslısın dedi ama emin değilim balığın resimlerini http://fightclub2.sitemynet.com/x adresine ekledim ya Allah rızası için bi bakın ve ne olduğunu söleyin çünkü çiftleştirmem gerekio teşekkürler...
ya arkadaşlar hadi biraz bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliorum bakın şu resimlerede bi cevap atın...
arkadasım yunusuna baktım verdiğin adresten ve gercekten yunusun dişi çünkü üst ve alt yüzgeçleri oval bu da yunusunun dişi olduğu anlamına geliyor
dostum yardımın için teşekkür ederim
arkadaslar yuzgeclere bakarsaniz yaniltir kafa ve vucuda bakcaksaniz erkekler burun ve cene yapisi ileri cikiktir ve fazla kafa yapar disiler kafa az olur vucud daga incedir cene ve burun daga yuvarlak gelir
slm.... ben sana söylemiştim. :-) çok güzel bir dişi yunusun var(hem de kafa yapmış)bekle, biraz daha büyüsün o kafası çok daha güzel olacak.inşallah... hade kerkese kolay gelsin....
aykut bey sizmisiniz ? :=)
yunusun kesin erkek alt yuzgecı oval dıgıl uzun ve ust yuzgecte yukarı dogru ve dısıler bu boyda kafa yapmaya baslamazlar.
ya arkadaşlar kafam karışmaya başladı :) acaba çok özel bi cinse mi sahibim :=D cwplar için saolun
Selam; Cinsiyet ayrımı aslında kolaydır, ama kırma türleri işi zorlaştırıyor.Bu türler kafa yapmıyor ama renkleri safkan yunus gibi oluyor. Bence cinsiyet ayrımında en kesin kriter yüzgeçlerin sivriliğidir. Balık 10 cm olduğunda yüzgeçleri sipsivri ise erkek,yuvarlaksa dişidir. Kafası erkekten daha çok çıkmış dişiler gördüm(dominantlıkla ilgili birşey).