Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kaplumbağamız hastalandı
Merhabalar, daha önce keşke bu formları okuyabilecek vaktimiz olsaydı:(Altı senedir bizle yaşayan Kara Kaplumbağamızın alt kabuğu çok yumuşamış elimize aldığımızda farkettik. Ne yaşam ortamı nede yiyebilecekleri hakkında pek bilgimiz yoktu. Genellikle kıvırcık, salatalık, domates yediğini bildiğimiz birde arada sırada briket şeklinde japon balıklarının yediği tropikal kuru yem yediyoruz.bir ara bagırsakları çalışmadıgı için bir veteriner pek konum degil biraz misül ver demiş,o sırada da gerekli güneşi almayabilir evde yaşadıgı için kalsiyum granül verebilirsin demişti bu olayın üstünden 2 sene geçti.Haftada 1-2 günde 3-4 granül kalsiyum veriyorum, bir aydır başlayan bu alt kabukdaki yumuşamaya nasıl mani olabilirim,bu konu başına gelmiş biri varsa tecrübesini paylaşmak,veya bu konuda bir bilen veterner görüşüne ihtiyacım var acilen .Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler,
Kalsiyum tek başına yeterli olmuyor Eğer kaplumbağanın vücudunda yeterli düzeyde D3 vitamini birikimi yoksa kalsiyum bağırsaklardan bir işe yaramadan transit geçiyor. Kalsiyumu işe yarar hale getiren UVB ışığının deride reaksiona yol açarak yarattığı D3 vitamini. Bu reaksion aynen bizde de var
Şimdi siz acilen oral yoldan ( ağızdan) D3 vitamini vermeli ve onu sabah akşam saatlerinde güneşe çıkarmalısınız.Yada UVB lamba alın.
Vitamin olarak şunlar var VİTAMİNLER
Bu vitaminlerden birini SERA VİTAL kara kaplumbağası yemine damlatarak ona yedirin. Yeşillik olarak ta karahindiba ( dandelion) yada çayır yoncası gibi kalsiyumca zengin yeşilliklerden verin. Şu an azaldılar ama kıyı köşelerde hala bulabilirsiniz.
Şimdi ona acilen Vitamin D3 lazım. Kolay gelsin
slm arkadaşlar benim kaplusum hasta oldu hapşırıyo.2hafta oldu yem yemiyo önceden yem yerdi.ne yapıcm
su perisi kaplumbağana fanusta bakıyorsan elbette hasta olur. Hemen ona bir akvaryum ve gereken donanımları al. Onu sıcak tut. Kuru bölgesi ve ısınma lambası olmalı.
kapluşumun akvaryumu var.keyfi yerinde.kayasına çıkıyo gündüzleri güneşleniyo.ama yem yemiyo ses çıkartıyo ve hapşırıyo ben ılık su koydum hasta oldu galiba.ısınma lambası yok nasıl yapıcm.suyuna vitamin döküyorm yazık ya yem yemiyo