Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
tosbiye kabuk sertleşitirici alcam yardım edin!!
ya benim kapluşumun hiç kabuk sertleştiricisi olmadı bnm ablmada alalım ölmesin dio bende bari araştırıyım dedim siz güneşlenince almana gerk yok diosunuz ama bnm kapluşum güneşlenmeyi hiç mi hiç sevmio ve de galiba çok korkak ne zaman yanına gelsem kabuğunun içine saklanıor ya lütfrn bana yardım edinnn:(:(:(:(:(
Tosbi herhalde su kaplumnbğası.
Kabuk sertleştirici alma. Ne işe yaradıkları hatta işe yarayıp yaramadıkları bile belirsiz. Üzerlerinde içinde ne olduğu yazmıyor hoş yazsa ne fark edecek uydur gitsin türü yazılar yazabilirler. Kabuk sertleştirici yerine biraz daha pahalı ama bence gerekli olan vitamin katkısı alın yemlerine damlatarak verin.
Kabuk bakımı doğal yoldan olmalı. Besin yolu ile kalsiyum almalı ama sadece bu yetmiyor aynı zamanda güneş ışığında bulunan UVB ışını ile kendi vücudunda D3 vitamini yaratıp besin yolu ile alınan kalsiyumu işe yarayacak bağırsaklardan emilebilecek bir hale dönüştürebilmeli. Kabuk üzerine birşey sürmek sertleşmesi açısından çok fazla fayda sağlamaz.ancak temizlik yapar hijyen sağlar o kadar. Güneşten kaçıyorsa kısa süreli 15-20 dakika gibi sürelerle zorla güneşlendir. Bunu onun iyiliği için yapıyoruz.Ama dikkat asla ufak bir kap içinde onu güneşte yanlız başına bırakma ve süreyi aşma çünkü aşırı güneş ve aşırı ısınmak onun için çok zararlı olabilir. Bir süre sonra güneşe alışabilir kendi isteği ile daha uzun süre güneşlenebilir. Güneşlendirmek gerekli ama kaplumbağaya onun anki duruma ve ısıya göre güneşlendirme koşulları var. Güneşi sevseler bile sonuçta bunlar çöl hayvanı değiller onlarıda güneş çarpabilir .
15 dakika güneşte kaldıktan sonra eğer kaplumbağanın davranışları sanki güneşte rahat etmiş gibi gözüküyorsa rahatça keyif içinde güneşte yatıyorsa süreyi biraz daha aşabilirsin. Bu duruma uzaktan bir süre vermek tabiki zor ben 15 dakka gibi güvenli bir süre veriyorum ki ters birşey olmasın diye.
Senden korkması birazda geçmişte yaşadıklarına ve senin ona olan davranışına bağlı. Elinle çok fazla oynuyorsan korkması doğal düşünki yerden onu aldığımız havaya kaldırdığımız zaman bizim uçakta yaşadığımız boşluğa düşme duygusunun daha kuvvetlisini hissediyor
ya çok teşekkürler bende kaplumbağam bnden neden korkuyor die düşüünüyordum uvb mi bilmiorum o ne işe yarıpr acaba vitaminli yemlerin markalarını söylerseniz sevinirim tşkler