Muhabbet Kuşları

muhabbet kuşumdaki gariplik... lütfen yardım :(
4 aylık bir muhabbet kuşum war... cinsi singapurmuş.. çok hareketli.. 1 aylıkken konuşmaya başladı.. ne desem iki güne kalmaz öğreniyor... fakat şu son 1 aydır günde 1 defa bu gece de olabiliyor gündüz de ; arka arkaya garpi sesler çıkarıyor ve ardından yem mukoza ile birlikte yem çıkarıyor.. midesini üşütmüştü bir kere gene öyledir diye avisol ilacını kullanmaya devam ettim. geçmedi.. ilaçtandır diye ilacı kestim gene geçmedi.. şuan çk az dozda ilaca devam ediyorum.. fakat kuşumun konuşmasında , hareketliliğinde yanı fiziksel bir sorunu yok... çok neşeli... o kadar kuş besledim fakat böyle bir şey ile ilk kez karşılaşıyorum... :(((((

merhaba kuşunuzun yaşı nedir...kuşunuzun aynası var mı...bu kusma işini ne zaman yapıyor...kuşunuz erkek mi...dişi mi...bu tür davranışı eşlerine karşı yaparlar...

korkmana hiç gerek yok. kuşunun hareketli olduğunu zaten söylemişsin. eğer kuşunda hareketlilik varsa kısacası hayat doluysa karşısına bir ayna koyman veya parmağını sallaman bile onun bu yemleri çıkarmasına neden olabilir.kısacası yaptığı şey kur yapmaktır. ilaç falan kullanma her kuşta olur bu.

kur yaptığını az çok tahmın ediyordum fakat hem bunun için daha çok küçük gelmişti bana genelde 6 -7 aylıkken oluyormuş...beni korkutan yem çıkarmadan önce sankı arka arkaya hapşırıyormuş gibi sesler çıkarıyordu... peki bu davranışı geçer mi yoksa bu veleti böyle idare mi etçem... :D

bakın bu erken çifleşmeden olabilir dikkat edin kafesleri ayırmakta fayda var

Yanıtlamak için giriş yapın