Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

yardım eder misiniz? :(

benim bir tane su kaplumbam var 3 haftadır ben bakıyorum yeni aldım ama son zamanlarda yemeğini yemiyor o hareketli kaplumba gitti sanki yerine uyuşuk biri geldi lütfen yardım edin hep koşan kaplumbam şimdi yürümüyo bile ne yapıcam sıcaklardan olabilir mi ?

img

lessien_

18 yıl 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sıcaklardan olmaz kaplumbağa zaten sıcak sever. Nerde ve nasıl şartlarda baktığınızı bilmiyorum ama olumsuz su koşullarından dolayı hasta olmuştur diye düşünüyorum.Fanusta bakıyorsanız hastalanmması normal. Kabuğu yumuşaksa raşitzm de olmuş olabilir. Yaşam ortamını düzeltin gereken tüm donanımları alın. Kaplumbağanızı düzenli olarak sert güneşe dikkat ederek kısa sürelerle direk olarak güneşlendirin. Mutlaka vitamin ve kalsiyum katkısı verin yem konusunda seçici olun tek yönlü sürekli aynı tip besinlerle beslemeyin. Kolay gelsin

img

frozen

19 yıl 7 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kaplumbagalar onlara iyi bakılmadıgında mesela akvaryumda bakılmadında intahar etmek için yem yemezler veya hastadır.bence ona vitamin ver ve ona elleme

arkadaşlar kaplumbağalarınızı güneşlendirirken gölgelik alanda olsun ben direk güneşe çıkardım ve 2 kapluşumu kaybettim:`( nolur dikkat edinnn!!!!!

img

celestial

18 yıl 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ewet doğru diyorsun celestial.çünkü bikeresinde bende sade güneşe koydum ama hayvanların haline bakınca gölgelik biyer aradıklarını anladım ve kabı güneşle gölgenin ortasına koydum

slm arkadaşlar we lessien bu zamanlarda bu havada kapluşlar uyuşurlar tıpkı benimki gibi. senkesinlile ısıtıcı almalısın ya da bol bol güneş görmeli. sana kolay gelsin. rock_angel_suna93