Muhabbet Kuşları

KUŞUM DENGESİZLEŞTİ

Merhabalar...
Tam 1 hafta önce yavru bi kuş aldım(Aldığımda 26 günlüktü)
Konuya geleyim ilk aldığımda elime felan gelmekte tereddüt ediyordu yem yemiyordu su içmiyordu ama düzelmişti.Şimdi ise yani 1 hafta aradan sonra elime hiç gelmemeye başladı;kafesin içine elimi hafifçe uzatmama rağmen sağa sola kaçışıyor.Ben odadayken kafesten çıkmıyor,odaya girdiğimde kafesine geri giriyor.Çok uçuyor ama perdeye konacağı zaman ya tavana yada kornişe kafasını çarpıyor.Kuşa uçma diyemem :) uçarken onu yönlendiremem peki ne yapmama gerekiyor?Tekrar güvenini nasıl kazanabilirim?
1-2 sorum daha olacak;
-Kuş gagalarını birbirine sürterek kıt kıt ses çıkarıyor bunun nedeni nedir?(Gaga taşı yok ondan olabilirmi?)
-Konuşmaya eğilimli bir kuşun diğerlerinden farkı nedir?(Benim kuş hiç ötmüyor.Sadece bilgisayarımda kuş sesleri var onları açıyorum o zaman karşılık veriyor seslere.
-Bu kuş kumu denen şey nedir?(Aradım bulamadım kuşçularda)
-Gaga taşı kafesin olmazsa olmazlarındanmı? 3
-Kuşu günde ne kadar uçurmalıyız?
-Birde cinsiyetini ve çıkarabilirseniz türünü söylerseniz tam süper olacak :)
Şimdiden çok teşekkür ederim bol muhabbetler...

12

Yokmu beyler bi cvp verecek?

Gaga taşı kafesin olmazsa olmazıdır. Kuşun gagasını sürteceği ve kalsiyum ihtiyacını karşılayabileceği şeydir.Alıp kafesin uygun bir yerine mutlaka takmalısın.Elinden yem yedirirsen tekrar güvenini kazanacaktır.Cinsiyetini anlamak için daha çok küçük.Gözlemleyip gagasının üzerindeki burun deliklerinin etrafındaki renge göre anlayabilirsin.Mavileşirse erkek,pembeleşirse ya da kahverengi olursa dişidir.Erkek ise daha fazla kelime söyleyebilir.Sürekli bıkmadan onunla konuşursan;özellikle de içinde ç,c,ş harfleri olan kelimeleri daha çabuk öğrenir.Kuş kumu da çok gerekli.Hem kafesin dibine dökmelisin hem de yemine katmalısın.Bun sayede kursağına aldığı kum ile yemleri sindirebiliyor.Her pet-shop da satılıyor.Ayrıca suyuna vitamin de koymalısın.

türü belli zaten muhabbet kuşu da. cinsiyeti şuanlık dişi. çünkü burun eti pembe. eğer mavileşirse erkektir. gaga taşı dediğin şey bir balığın sırtı mutlaka olmalı. ayrıca kuş kumu dersen sana verrirler kumunu da. kuş kumu midesini ağrısını düzeltmesi içindir.ayrıca arada bir salatalık kabuğu meyve kabuğu falan ver. ama dikkat et maydonoz verme boğazına yapışır. eğer sürekli kuşunla konuşur onu ismiyle çağırırsan sana hemen alışır. eğer kuşun ötmüyorsa konuşturucu yem al %100 sonuç veriyor. bu arada tırnak törpüsü almayı unutma tırnAKLArı uzamasın fazla.

Yanıtlamak için giriş yapın