Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

YAZ DİYETİ

Merhabalar, Uzun süredir bir terraryum yaparak kapluş alıp beslemek istiyordum, bir yandan da onları hapsetmeye karşı olduğum için kendimi engelliyordum. Bugün beklenmedik bir anda kız arkadaşım kendi kapluşunu tatile gittiği için bana bıraktı. Kapluş bildiğiniz ölüm fanuslarının içinde yaşıyor. İştahı yerinde, kabuğu sert fakat sanıyorum deri değiştirdiği için biraz pul pul olma söz konusu. Ayrıca tam kabuğunun ortasındaki kambur gibi çıkıntıda ufak pütürcükler göze çarpıyor. Akşam olduğu için bakamadım fakat sabah mikroskopla inceleyeceğim. Umarım deri değiştirmekle alakalı birşeydir. Kapluşla beraber bir torbanın içinde renkli küçük taşlar geldi havuzun dibine koymak için. Bu renkli taşların zararı varmıdır? Nasıl taş kullanmak gerekir? Maddi şartları sağlayana kadar ne yazıkki ona ölüm fanusunda bakmak zorundayım. Sonra ona güzel bir terraryum yapabilirim. Bu süre zarfında ona nasıl bakacağım konusunda pek bir fikrim yok. Kabuk sertleştirici olarak bir Türk firmasının "Deep fix" adlı bir losyonu geldi ama hiç güvenemedim. Kabuk sertleştirmek için, güneş ışığı, yumurta kabuğu suyu, yumurta beyazı yanında ilaç olarak ne önerirsiniz? (Kabuk sertliği güzel) Doğrudan haşlanmış yumurtanın kabuklarını ezip versem acaba boğazına batar mı? Kabuk üzerindeki desenlere dahil olan beyaz renkler normalden daha kirli görünüyor, ben bunu yine deri değiştirmesine bağlıyorum. Normaldir sanırım. Kabuk kenarları pek düz değil bazı yamukluklar var bu normal midir?

Şimdi bu soru bombardımanı üzerine başlıktaki konuya gelelim. Yem olarak yeşil-kahverengi tonlarında ufak yemler geldi markası yok üzerinde naylon torbada. Güvenemediğim için yarın gidip bir kaç çeşit kaliteli yem almayı düşünüyorum. Marka ve çeşit olarak neler önerebilirsiniz? Normal yemlerin yanında bazı otlar vermeyi düşünüyorum ama et vermeyi doğru bulmuyorum. Mazallah kolestrolü falan çıkmasın kapluşun. :)

Bu konunun kitabını yazma noktasına gelmiş arkadaşların yöntem ve tavsiyelerine hayranım. Bana da yardımcı olurlarsa çok sevinirim.  

img

borbay

18 yıl 8 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Şimdi yazıma baktım bir sürü şey sormuşum esas sorumu sormamışım ama :))) 1 yaşından küçük bir kapluş için yaz mevsiminde uygulanması gereken diyet nasıl olmalıdır? Hangi saatlerde, neler verilmelidir?

img

borbay

18 yıl 8 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

öncelikle o minik renkli taşlar kaplumbağa büyüdükçe yem gibi görünmeye başlyıro.. yutabilir.. ölümüne bile neden olabilir.. dikkatli araştırırsan görürsünkü o kabuk sertleştirici hiç bi işe yaramiyo.. onun yerine vitamin + güneş daha çok işe yarıyor. yumurta kabuğu önerilmiyor. frozenin bir yazısı vardı yumurta kaubgunda %3 kalsiyum var diye.. ben kalsiyum sandoz ve gagataşı kullanıyorum arada bir...bir zararı olmadı.. şu doğrudan haşlanmış ymurta hikayesine gelince.. direk boşver öldürürsün hayvanı.. yamukluklar derken deri değiştirirken olabiliyor dahası kirli görünmeside oradan.. o ufak yemleride boşver 1 ytlye satılıyo onlar.. Sera ve Tetra markaları her türlü alanda kendilerini kanıtlamış markalar.. ben Sera Raffy P ,Sera Raffy I, Sera Vital yanlarınada vtamin olarka arada bir Sera Reptilin kullanıyorum.. aradada fesleğen ve marul veriyorum.. ayda 1 kerede şekerli bir meyve yediriyorum kavun, muz vs. ama yemlerden önce ısıtıcı, filtre gibi konulara eğilmen daha iyidir. Isıtıcı kesinlikle gerekli.. onlar için su ısısı sabit oldugu için pek yaz kış farketmiyor.. sonuçta aynı ısıda tutuyorus hep metabolizma hızları hep aynı.. mevsim değişikligi pek koymuyor ona.. 1 yaşından minik bir kapluşun pek tabiki iyi beslenmesi gerek.. günde kaç kere olayına gelince ben 2-3 kere 1 stick yiyecekleri şekilde besliyorum.. çünkü kaplumbaganın doyma gibi bir olayı yok..

img

araskalyoncu

18 yıl 2 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ