İyi gunler. Kuşum gördüğüm en korkak ve en oyuncu kuş. Eskiden kendini hiç elletmezdi ama 3 ay sonunda bana ısındı artık gövdesini ve kafasını bana kaşıtıyor. Birkaç sorum olacak. Çünkü bazı alışkanlıkları değişti.
1)Kuşum dışkısını yiyor. Sizce neden? Gagatasşı, kalamar kemiği var kafesinde. Yemine kum ekliyorum. Suyuna avisol koyuyorum.
2)Eskiden kafeste çok hareketliydi. Kafes dibindeki kağıdın altına bile girerdi. Kafes dibindeki kağıdı da parçalardı, bir kısmını da yerdi. Hatta tuvaleti gelince kafesine girerdi. Artık hiç eskisi gibi değil. Kafes kapağını açınca hemen odamdaki cama gidiyor. Dışarı bakıp duruyor. Kafese hiç girmiyor ve cam kenarında dışkısını yiyor. Geçen gün ilk kez kafes dışında uyudu. Kafes içinde kusu tutmaya içiim el vermiyor. Onedenle kapısı hep açık. Dışarıya çok mu alıştı acaba?
3)Bir de kuşlar ayna koyunca daha çok öter, bizimki ayna koyunca susuyor. Aynadaki görüntü ile ilgileniyor ama hiç ötmüyor. Sizce neden?(Aynayı çıkardım)
slm kusundaki bu degisimin sebebi mevsimsel olarak es isteme icgüdüsü olabilir. kusun artık yetiskin bir kus oldu ve artık bir es istiyor. dıskısını yemesini de kafesine yesillik (marul kıvırcık vs) koyarak önleyebilirsin