eşim balkonkapısını geçtiğimiz gün açık bırakmış . singapur doğumlu beyaz muhabbetimiz ( dişidir kendileri) kapıdan kaçmış ancak işten geldiğimde öğrendim bunu..
diğer kuşumu kafesten çıkardım .. gece balkon lambasını yaktım ve kafesi koydum ... mubişim geri gelmişti .. üstüne üstlük sürekli benden kaçan beni pekte sevmeyen mubişimi elime aldığımda sesini bile çıkarmadı. .. gidip saate baktım tam 23:30 du .. şok oldum bilmiyorum kaçıpda saatler sonra geri gelen bir kuş duymuşmuydunuz... ,
işin komik yanı nedir biliyormusunuz mubişimin kuyruklarını sanırım yakalamak istiyen kişiler koparmışlar.. neyse ben çok mutluyum o geri geldiği için..
ve hala yuvasını didiklemeye devam ediyor... acaba bir muhabbet yuvasını gagalamaya başladıktan takribi kaç gün sonra yumurtlar bilgisi olan varsa ve aydınlatırsa minnettar olurum...
selam.öncelikle geçmiş olsun ucuz atlatmışınız bari.ben çok duydum kaçtıktan sonra geri gelen kuşu.sorunuza gelince 15 gün içinde yumurta gelebilir
Benimde bir kuşum daha önce 3 kere kaçmıştı her defasında bir kaç gün sonra geri dönmüştü.
benimde kanaryam 4saat sonra gelmişti sevincinizi tahmin edebiliyorum geçmiş olsun
ya ben asla döneceğini tahmin etmiyorum.
gerçekten çok mutluyum ki. o an sanki oğlumu bulmuş gibi sevindim.
çok teşekkürler..
ayrıca arkadaşlar mubişlerimizin değerini kaybetmeden önce anlayalım.
ben meğer sandığımdan misli misli çok seviyormuşum mubişimi ..