Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kapluşumun gözleri =(=(
ümük ve memik adında dünya tatlısı iki tane kapluşum war kendileri minikler henüz. ümük çok kıpır kıpırr yerinde durmuyor ama memik(erkek olan)çok durgun genel olarak ama son günlerde yeni bir sorun çıktı memiğin gözleri çok şişti öyle şişti ki açmak istemiyor hareket ederken kapalı tutuyor gözlerini.güneşin altında bırakıorm gündüzleri sebep bu olabilr mi?
Kaplumbağanın gözleri kapanmış ve şişmişse bu 2 nedenle olur. Ya ağır zatürre olmuştur yada A vitamini eksikliği vardır.
zatürre olmuşsa veterinere gitmesi lazım.
Yemek yiyorsa ona kaplumbağa vitamini alın. VİTAMİNLER Vitamini yemine yada kurutulmuş karides e damlatarak ona yedirin.
Göz için olan Terramisin kremden dikkatlice gözlerine çok çok az sürün sonra kuru ama sıcak bir yerde 1-2 saat bekletin daha sonra akvaryuma koyun. Bunu sabah akşam yada sadece akşam bir kaç gün tekrarlayın.
Güneşe nasıl koyuyorsunuz yazmamışsınız. Eğer gölgesiz ufak bir kap içinde saatlerce güneş altında duruyorsa sakın yapmayın.
immigrant; aynı sorun benim kaplumbağalarımın başına da geldi. Ama kendi kendine geçer diye pek üzerinde durmadım. 4-5 gün sonra öldüler... :( keşke burdan yardım alsaydım... 6 kaplumbağam vardı. üçünü bir akvaryumda, üçünü bir akvaryumda besliyordum. Gözü şişmiş olanlar ölünce, tek kalan kaplumbağayı diğerlerinin yanına koydum.Daha sonra belki tek kalan kaplumbağaya bulaştıysa diğer üçüne de bulaşabilir diye onu üçünün yanından alıp diğer akvaryuma koydum. Acaba geriye kalan 4 kaplumbağam ölenlerden mikrop kapmış mıdır?
Petshop dan sürüngen vitamin ilacı al.....Onu kullan zati seni orda bilgilendirirler.....benim kapo da öle oldu ama iiileşti....