Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
güneşten oldu - 4.sayfa
merhabalar minik oğlumuz bican her zamamki gibi evde bırakmıştık akşam üstü geldiğimizde pencerenin altında yerde kıvranırken bulduk hemen veterinere götürdüğümüzde güneş çarpması olduğunu birkaç gün dinlenmesi gerektiğini beyninin vücudunu kontrol edemediğini söyledi akşam hiç uyumadık başında bekledik fakat hala aynı bu konuda fikri olan bize yardım edebilecek bir arkadaş varmı? çok zor durumdayız ağlamaktan mahvolduk yardımlarınız için teşekkür ederiz... bicanın annesi ve babası
slm. öncelikle blue''nin yazdığı tüm handikaplara birde sıvı vitamindeki ısrarını da eklersek evet kuşumuz güneşte kaldığında rahatsızlanacaktır çünkü aşırı sıvı tüketerek sıvıdaki şekerden dolayı ishal de olabilecektir..bu arada rahatsızlığının sebebi güneş değil kış aylarında ki hava akımıda sebep olabilirdi.benim burda dikkat çekmek istediğim nokta kuşlarımıza verdiğimiz mayalı gıdalar ve bu gıdaların sorun çıkarmak için güneş ışınlarını beklemeyeceği aynı öldürücü ve bahsedilen cançekişme olayının hava akımına maruz kaldığı bir anda da meydana gelebileceğiydi.tıpkı kanımızdaki mikroplar gibi bu sorun yaratabilecek gıdaların kullanımı fırsat kollayacak ama güneşte ama hava akımı vs. de ortaya çıkacaktır.bildiğimiz gibi kuşlarımıza yapılabilecek tedaviler kısıtlı ama önlemler daha geniş kapsamlıdır.bu arada bican ın yazdıklarında kuşunun serbest olduğu ve eger isterse güneş ışınlarından kaçabileceği vardı ve güneşin de hareketli olduğunu düşünürsek balkonda dahi olsa devamlı aynı yerde güneş ışınlarını alması imkansızdır.güneş çarpması kuşlarımızda olmaz olsaydı bugün memlekette serce vs. hiçbirşey kalmazdı,arkadasımızın kuşunun ölmesi tamamen yanlış beslenme sonucu zayıf düştüğü anın onların evde olmadığı bir zamana rastlaması ve bu kış aylarında da olabilirdi önemli olan kanatlılarımızı herzaman bünye açısından kuvvetli tutmaya çalışmak ve olası hastalıklara dayanıklı kuşlar yetiştirmektir.
Erhan bey, neden benim yazdığım herşeyden bu kadar rahatsız oluyorsunuz anlayamıyorum gerçekten! Biz burada minik Bican ı neden kaybettiğimize dair birşeyler bulmaya çalışırken, siz yine yazılanları eleştiriyor "asla olamaz" diye ısrarlarda bulunuyorsunuz. Bizler burada kafamızdan birşeyler uydurup yazmıyoruz! Ortada minik canlar var çünkü. Ayrıca buraya zamanımızdan ayırarak yazıyoruz. Sizin bu tepkiniz neden anlayamıyorum!!! Ben ve diğer birçok arkadaşım, kuşlarımıza sıvı vitamin veririz, siz vermeyebilirsiniz bu çok doğal birşey. Bizim, kuşlarımıza garezimiz mi var ki, zararlı olan şeyleri verelim, uygulayalım. Zararı yok ki ve de bir zarar görmüyoruz ki veriyoruz vitamin. Ama sizin hiçbir zorunluluğunuz yok. Ha evet ben güneş çarpmasının her canlıda olduğu gibi kuşlarda da olacağını tekrar üzerine basa basa yineliyorum. Ve kuşların asla güneşde bırakılmamasını da söylüyorum! Ama siz "yok güneş çarpması diye bişey olmaz" diyorsunuz. Tamam size göre olmasın. Siz güneşe bırakabilirsiniz. Ama lütfen artık, bizim de bilgi birikimlerimize ve deneyimlerimize birazcık saygı gösterin! Ayrıca bir örnek vererek de, bir soru sormuştum.. Keşke bunları yazmadan önce, o soruya bir cevap verseydiniz.. Saygılar..
Selam, Arkadaşlar dün akşam eve dönerken Bican''ı aldığımız yere uğradık, amacımız hastalığı döneminde gerçekten bizimle ilgilenen ve ''beni mutlaka haberdar edin''diyen kuşçu amcaya, kuşumuzun öldüğünü söylemekti.. O da gerçekten çok üzüldü ve ağlamaklı oldu, sonra da ''siz gerçekten çok etkilendiniz,elinizden geleni yaptınız, kendinizi de, onları da böyle bir sevgiden mahrum etmeyin, işte bu yüzden size yeni bir kuş hediye etmek istiyorum, beni kırmayın,Ya kendiniz seçin, yada ben seçip vereceğim dedi.. Aslında almak istemedik, sonra kuşların arasından seçip verdiği yaklaşık 15 günlük bir yavruyu elimize verince bir daha bırakamadık ve aldık geldik... Yani anlayacağınız,açık mavi renkli minicik bir yavru muhabbetimiz oldu.. Şimdi sizlerin de yardımıyla onu büyütüp kısmet olursa uzun süre birlikte olmak istiyoruz.. Bu konuda gerektiğinde sizlerin tecrübelerinden ve yardımlarından da mahrum kalmayacağımızı bilerek... Sevgiler..
slm blue.öncelikle yazılara saldırıda bulunma olayını yazıların sırasıyla okunduğunda sizden geldiğini anlamak zor değil.diğer konuya gelirsek emin olmadığım konularda ısrar etmem ama sizin nedenini sorduğunuz yazıya ve hayret ettiğinizi belirten cevaba bakıldığında bu güneş olayını negatif değerlendiren ben olduğum için sorunuz ve hayretiniz banaydı sanırım ve bende yanıtladım.bence konuları karıştırıyorsunuz çünkü bilgilere saygısızlık değil benimki ancak emin olduğum konuda da size eyvallah diyecek halimde yok.ok?
BİCAN 2 ARAMIZA HOŞ GELDİN. Tanrıdan birdaha boyle kötü günler geçirmemenizi dilerim. Bican 2 sana gelince bizleri şimdiden affet biz insanlar işte böyleyiz birbirlerimizi kırarız. Yanlış bildiğimiz şeylerde israr ederiz.Bizi bilgilendirmeğe çalışanlara çok kızarız. Sıvı vitamin vermeyin diye çığlıklar atarız. Okuma özürlüyüz. Sorulana asla cevab vermeyip,abuk sabuk şeylerden bahsederiz. Hepimiz her şeyi biliriz, ama aslında hiç bir şey bilmeyiz. Bu karmaşalar arasında aramıza hoş geldin.TANRI YAŞAMINI UZUN ETSİN.
Erhan bey, şunu hemen belirteyim ki, yazılara saldırı var demiyoruz! "Blue'nun yazdığı tüm handikaplara" sözleri sizin tarafınızdan yazıldığı için, benden yine cevap alıyorsunuz maalesef! Ve her yazdığımız yoruma "hayır asla böyle birşey olamaz" diyorsunuz. Yani herkes haksız da, bir tek siz mi haklısınız. Yanlış gelen birşeye eyvallah diyemem diyorsunuz, ancak bu yanlışlar, bir tek size göre yanlış hep, çok ilginç! Yazılarınız da diyorsunuz ki, ben başkaları gibi atmam, bildiklerimi doğruları yazarım diyorsunuz. Şunu bilin ki, bizler aşırı derecede hayvansever olduğumuz için buradayız! Ve yazacağımız her yanlış bilgi, bir miniğin canına malolabilir. Kimse burada bilgi ve deneyimi dışında birşey yazmıyor hiç kimse! Ben de yanlış gördüğüm konulara eyvallah diyemem hiç kusuruma bakmayın. Evet ben yazınıza çok şaşırdım çok doğru, çünkü kuşların başına güneş geçmez diyorsunuz. Bu da, size göre doğru, bize göre tamamen yanlış! Ama siz bunu savunmakta özgürsünüz tabii ki.. Aynen devam edin.. Ama unutmayın ki, yaşayan ve beyne sahip olan her canlının başına güneş geçer. Siz herhalde güneş altında saatlerce unutulduğu için ölen muhabbet kuşu duymamışsınız. Var diyoruz ona da inanmıyorsunuz. Ama inanmazsınız elbette, çünkü onların, size göre, koku alma duyuları da yok, çünkü onları sıvı vitamin ishal de yapar vb.. o yüzden yani, başlarına güneş de geçmez. Bilmem anlatabildin mi??? Neyse, ne desem bir cevap gelecek nasıl olsa uzatmaya gerek yok! Ayrıca bu karşılıklı fikir çatışmamızı (bu bir tartışma ya da kavga değil çünkü) ilk başlatan sizdiniz, unuttunuz sanırım.. Size iyi günler diliyorum.. İyi çalışmalar..
Arkadaslar lutfen yaa... Bican´in yazdigini gördunuzmu?? 15 gunluk bir minigi var evde... Artik hep beraber kapatalim bu konulari ve ileriye bakalim. (Hep beraber derken farkettiyseniz bende tartismalar arasindaydim son hafta)... Bican minigine gercekten cok sevindim! Insallah o bari saglikli, uzun ve sevgi dolu yillar yaninizda olur... DIGER KONULARIDA BURDA KAPATIP BICANA HOSGELDIN DIYELIM!!!!!!!!!
bencede güneş carpması olması imkansız cünkü evde serbest olan kuş güneşten rahatsız oldugunu fark edebilirve o bölgeden kolayca uzaklaşabilirdi bence bican ucarak cama kafasını vurmuş olabilir ani hareket etmiş olabilir evet belkide yedigi birşey dokunmuş olabilir fakat bunlar bir ihtimal belkide kuş kimyasal degilde fiziksel sakatlanmıştır olabilir ayırca muhabbet kuşlarına BEYAZLAR yani ŞEKER ve TUZ kesinlikle verilmez suyuna şeker katmanızı söyleyen veteriner bence tamamiyle sahtekarlık etmiş şekerin hasta bir kuşa ne faydası olabilirki? saglam bir kuş bile şeker yiyince ya direk ölüyor yada tüyleri dökülüp kelkalıp ölüyor bence cok yanlış bir uygulama tavsiye etmişsize