Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kuru bolgeye rampa icin fikir

arkadaslar okudugum kadariyle kuru bolgeye kapluslarimizin rahatca cikabilmelerini saglamak bi cogumuz icin buyuk sorun. bizim de kuru bolgemiz ustuste duran taslardan olusuyodu, en ustte duz ve genis bi tas vardi, ve onun ustude de nispeten daha dar düz bi tas vardi. kapluscuk once suyun altinda duran genis tasa, sonra da kuru tasa cikiyordu. ama bana her ciksinda sanki cok zorlaniyomus gibi geliyodu. her temizlikten sonra o taslari ayni sekilde dizmek, dengelemek, temizlemek de ayri bi dertti. en sonunda bu sorunumuza soyle bi cozum buldum ve sizinle de paylasmak istedim. en ustteki genis duz tas haric butun taslari kaldirdim. yerine bu cd kutulari var ya, hani ustuste duran cekmecelerden olusuyo, istediginiz kadar ustune ekleyip cikratabiliyosunuz, onlardan koydum. en ustune de tasini. cekmeceleri merdiven gibi acinca, bi de tum kutunun icini yuzmesin diye suyla doldurunca mukemmel bi merdiven oldu, bir haftadir kullaniyoruz, siddetle tavsiye ediyorum, artik o kadar rahat cikiyo ki tasina. o da rahat etti ben de :)

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Değişik bir yöntem de şu olabilir küçük taşları büyük kayalara akvaryum slikonu ile yapıştırabilir basmaklar yaratabilir ve kaplumbağanıza daha rahat yukarı çıkma olanağı sağlayabilirsiniz.
Tabi normal slikon değil daha pahalı olan özel akvaryum slikonu kullanmak ve slikon kullandıktan sonra taşları 1-2 gün dışarda tutmak lazım. Sistanın özel akvaryum slikonu var fiyatı 7-7.50 ytl arasındaydı .

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ