Muhabbet Kuşları

muhabbet kuşu ile ilgili yardıma ihtiyacım var..
arkadaşlar ben 10 gün önce 20 günlük bir muhabbet kuşu aldım..cinsiyetini bilmiyorum..kuşçu da 3 ay geçmeden cinsiyetini anlayamazsınız demişti..neyse 10 gün önce bu kuş uçmayı bile bilmiyordu..hep elimizde geziyor ve hep elimizden yemek yiyordu..ama 10 gün geçti kuş artık iyice uçmayı öğrendi..yavaş yavaş ötmeyede başladı fakat bir türlü elimize gelmiyor artık..o kadar konuşuyoruz ilgileniyoruz ama bizden hep kaçıyor..ve hep kendi halinde takılıyor..ama kafesin içine elimizi soktuğumuzda kaçmıyor yalnız sanırım korktuğundan dolayı nefes alışları hızlanıyor..sizce bu kuşu ele alıştırmak için nasıl bir yol izlemeliyim??

arkdaşım sanırım kuşu incitmişsiziz. yada çok fazla elden ele gezdiğğinden kuş bıkmış. kesinlikle kuşu parmağınız yada omzunuzdan başka yerde tutmayın .. hele avcunuza hiç almayın .. tabi benim bu dediklerim baştan yapılması gereken şeylerdi.. eğer itinalı davrandığınızı var sayarsak ve kuşunuzu istemiyerek incitmediğinizi de var sayarsak .. 1- hayvan doğasında ürkek diye biliriz. 2- kuşunuz dişi , ve dişi kuşlar bunu %90 yaparlar. siz kuşunuzu bir süre aç bırakın .. ve elinizden yem yemdirtmeye çalışın uzunca bir süre yemeyecektir ama 2. günün ortalarında yemek zorunda kalacaktır. önemli .. +++ muhabbete kafes dışında yem vermeyin elinizi kafese sokun ve orada avcunuzdan yem verin.. hadi kolay gelsin...

slm. kusu eline alıstırmakicin ac bırakmak bircok yoldan bir tanesidir. ama ac bırakacağım diye de kusuna acı cektirme kafesinden yemligini al. sabah öglen aksam 3 ögün elinden yem yedir. yemi eline dök ve eline kafesin icine sok. Burada elinden yiyecektir. bir süre elinden yedikten sonra yemligini tak ve 5-10 dakka da yemlikten yesin sonra yine yemligi cıkar. sorunun cözülecektir

Yanıtlamak için giriş yapın