Muhabbet Kuşları

Cici me derman arıyorum :(
Selamlar, "Cici"miz ailemizin haraketli, zeki ve susmak bilmeyen yaramaz çocuğudur. Fakat yaklaşık bir aydır neşesi yerini durgunluğa, haraketsizliğe hatta takıntı halinde kaşınmaya bıraktı. Bu kaşınma o kadar yoğun oluyor ki elinde olmadan tüylerini yoluyor. Kafasını da devamlı kafese sürtmesinden dolayı gagasının üstündeki tüylerde körelme, pembemsi derisi bile görülür hale geldi. Hergün sabahtan akşama kadar uçan Cici artık yarım saat bile uçmayıp hemen kafesine girip kaşınmaya başlayıp kabarmaya devam ediyor. Bitlerden şüphelenip baktığımızda kanatları göbeği gayet sağlık gözüküyor. Bir de garip şekilde gagası kalınlaşıp koyu kahve oldu... Geçenler dayanamayıp veterinere götürdüm ve `kanibalizm` teşhisi koyuldu.vitamin+antibiyotikli bir toz ilaç ve kafasına tüylerini yolamasın diye plastikten birşey geçirdiler. Eve gelince ben onu biraz kuculttum cunku kafeste sureklı kafasının ustune duşup duruyordu. Cici mize zorla ilacını vermemize ragmen ne yemek yiyor, ne de ötüyor. Kafesindeki tüneklikleri ve aynayıda kullanmayıp telleri bir taraftan ayaklarıyla diğer taraftan gagasıyla teli tutup öle saatlerce duruyor. Sizce napmalıyım?

slm vitamin antibiyotik e devam edip kafesini iki günde bir steril yapmalısın. sonra kasıntı icin spreylerden alıp kusuna sıkmalısın. mevsimsel tüy döküm zamanı gecince problemin de gecmis olacaktır

Yanıtlamak için giriş yapın