Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Senelerdir kış uylusuna yattıkları yok

Arkadaşlar merhaba. Ben de üç adet su kaplumbağası var. Eskiden küçük akvaryumda oldukları zaman kış uykusuna yatar yemek falan yemezlerdi. Şimdi ise büyükçe bir akvaryuma aldım fakat kış uykusuna yatmayı kestiler. 24 saat yem versem banamısın demeden yiyolar. Ne yapmam lazım.. Bana yardımcı olursanız sevinirim..

img

mogolkurdu

19 yıl 8 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bunu dert etmeyin kış uykusu şart değil.Tam tersi ev ortamında kış uykusuna yatmak kaplumbağa sağlığı açısından çok riskli bir olay.
Kaplumbağa bünyesini aktif tutabilmek için dışardan ısı almak zorundadır çünkü ısı düşerse bünyesi yavaşlamaya başlar. Bunun üzerine kaplumbağa hayatını devam ettirebilmek için bünyesini nerdeyse durma noktasına kadar kendi yavaşlatıyor ve bu şekilde bir nevi koma durumuna geçerek hayatta kalmaya çalışıyor. Bu esnada neredeyse ölüme yakın bir çizgide bekliyor minimum oksijen minimum enerji harcıyor. Buna hibernasyon diyoruz yani kış uykusu ama bu bir uyku değildir.
Eğer ısı düşmezse kaplumbağa kış uykusuna girmek zorunda kalmaz. Evlerde tam bir kış uykusu ortamı sağlanması mümkün olamaz ve kaplumbağa sağlığı bu yüzden riske girer. Evde kış uykusuna zorlamak kesinlikle tavsiye edilmeyen bir şeydir.

img

frozen

19 yıl 7 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ