ustalar bu gördüğünüz 8 aylık bir erkek. kuş nerde parlak bişey görse sürekli yem kustuğu için eş seçtirmek amacıyla pet shopa gittim. kuşcu benim kuşun hormon bozuklugu olduğunu söyledi ve iyi bakımla 2-3 ayda düzelir dedi. aynı zamanda aşağı yukarı anlaştığını tahmin ettiğimiz bi kuşuda verdi ve bu onu düzeltir dedi. anlaşma derken yanyana duruyolardı ama bi yakınlaşmaları yoktu.
1-sizce bu hormon bozukluğu meselesi nasıl gecer ne yapmam lazım
2-yeni aldığımız kuş bizimkinin yanına yaklaşınca bizimki kaçacak yer arıyo yada gagasıyla dişi kuşa vuruyo. bazen gidip fazla yaklaşmamaya özen göstererek ona hitaben birşeyler söylüyo.
sizce ne yapmam lazım durum nasıl gözüküyo. yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler
🔒 Üyelere Özel🔒 Üyelere Özel
Selam Senin kuşun resimlerine baktım.Herhangi bir hormonal bozukluk yok ve aksine gayet iyi fakat yaş olarak ta ergenlik çağına yeni giriyor.Yani kısmi olarak pembe ve diğer kısımlarda mavi.Eğer tüm burun mavi olursa artık tam bir damızlık erkek olmuş olacak.Hormonal bozukluk yok kuşunda.Bunun yanında tüm küşlar musluk,ayna ve tırnak gibi objelere gaga atar ve yem kusarlar.Buda tek yaşayan bir kuş için normal bir iç güdüdür.Kuşunuzun Uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmesini dileyerekten Hoşçakalın.
Veteriner Hekim
Hikmet TOPAL
teşekkürler hikme. umarım bir an önce olgunlaşır ve yanındaki kuştan kaçmayı bırakır ve bir an önce yavru alırım. sanırım hepsinin ilacı şimdilik zaman gözüküyor.