Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
KABUK SERTLEŞTİRİCİ LÜTFEN YARDIM:(
tospişi aldığım zaman bana kabuk sertlestirici almam gerektıgını soyledıler ve kabugu sertlesene kadar kullanmam gerekıyomus bende 1 2 defa surdum ama burda yazılanları gordukten sonra korktum ve surmedım yanı sertlestırıcının faydası yokmu gercekten zarar verıyomu cunku prospektüsünde kabugunda kı bakterıler ıcın oldugu yazıyor yanı surmemelımıyım gunes ısıgı yeterlımı arkadaslar bılgı verırsenız cok sevınırım
Kaplumbağa kabuğu yaşayan bir şey nefes alması , ışık ve UVB alması lazım. Satılan kabuk sertleştiricilerin bazılarının içinde ne olduğu belli değil ve kabuğun üzerinde tabaka oluşturarak bunlara engel olabilir. Suya karışarak kaplumbağaya başka zararlar verebilir.
Ne kullandığınızı bilemiyorum çok çeşitli ürünler satılıyor . Ciddi bazı firmaların kabuk temizleme sıvıları var ama bunlar kabuk sertleştirici olarak pazarlanmıyor. Genelde kabuk sertleştirici diye satılan ürünleri kimin imal ettiği , içine ne koyduğu , ne işe yaradığı meçhul. Ayrıca insanları yanlış bazı düşüncelere ve yanlış bir rahatlığa sevk ediyor. Tamam kabuk sertleştirici sürdüm gerekeni yaptım artık birşey olmaz sanıyorlar. Bu yüzden karşı çıkıyoruz.
Sağlıklı bir kabuk için gerekenler
mutlaka kalsiyum takviyesi alması
doğru beslenme rejimi ile beslenmesi
kabuğun sık sık toptan kuruyabilmesi ( bu pek dikkate alınmayan aslında önemli olan bir konudur)
suda hijyenin mümkün olduğunca sağlanması
kaplumbağanın direk güneş ışığı ( UVB ışını ) görebilmesidir
Arada birde yumuşak bir şekilde fırçalarsanız iyi olur
verdiğin bilgi için çok tşk ederım frozen:)
frozen bısey daha sorucam ama aklıma takıldıda bu arada kullandıgım kabuk sertlestırıcının adı aqua.pekı kısın ne yapmam gerek gunes ısıgı yerıne
BENİM KAPLUMBAĞALARIM HENÜZ ÇOK YAVRU ELİME ALDIĞIMDA KABUKLARI KIRILACAKMIŞ GİBİ YUMUŞAK. GÜNEŞE ÇIKARIYORUMama suyuna o ilaçtan da koyuyorum güneş ışığı sertleştirmeye yetmezmiş dedi akvaryumcu. deneyimli arkadaşlar yardım edin
İlk başta en ufak boyuttayken zaten kabukları yumuşak olur sonra sertleşir.Direk güneşe çıkartın arada cam olmasın ama sakın gölgeye kaçamayacakları bir kap içinde güneş altında bırakmayın. Aşırı güneş tüm hayvanları olduğu gibi su kaplumbağalarını da çarpar. Kontrol onlarda olsun eğer güneş istenmezse gölgeye kaçabilsinler.
Kalsiyum takviyeli besinlerden mesela kurutulmuş karides gibi besinler yada Seranın Tetranın kalsiyum takviyeli yemlerinden verin ve direk güneş görsünler kabukları için en iyisi budur.Doğada ne yapıyorlarsa en doğrusu onu yapmak.
güneşe çıkar bide şu kabuk sertleştirici satılıyor onlardanda alabilirsin gerekli bilgi orada yazar kaplumbağanı aldığın yere sor verirler kabuk sertleştiriciyi bendede var sürdün mü sertleşiyor.