yaklaşık iki ay önce bir kuş aldım. aldığımda çok küçüktü. kuşu aldığımız yer onu daha annesi atmadan yanından aldığını söyledi. ele hiç gelmiyordu. sonraları parmağımıza çıkmaya başladı. ancak kafesten çıkmıyor veya çıktığı gibi kafesin üstüne atlıyordu. elimize almaya çalışırken sürekli gagalıyordu.
şimdi elimize alırken yine gagalıyor ama aldıktan sonra parmağımızda duruyor. neredeyse 5 ay oldu hala uçamıyor, saldırgan ve kendine zarar veriyor.
uzayan tüylerini kendi koparıyor ve kopardığı yerler kanıyor. kendini çok kaşıyor ve vücudunda yaralanmalara sebep oluyor. aldığımız kuşçu iyice inceledi ve kaşınmasına sebep olacak bit veya başka bir şeyin olmadığını söyledi. kendine zarar veriyor. tüm bunları nasıl önleyebilirim . yardımcı olursanız sevinirim yoksa onu çok sevmeme rağmen değiştirmek zorunda kalacağım
arkadaşlar lütfen acil yaraların sebebinin ne olduğunu ve kendine zarar vermesini nasıl engelleyeceğimi bilmem gerekiyor. şu an kafesiyle birlikte aldığım pet shop ta . bir süre adam ilgilenecek ama o da anlayamadı. yardımınıza ihtiyacım var. onu geri vermek istemiyorum
onu biraz ac bırak(ac bırak dediysem bi ogun oyle bi gun degil) elinden falan beslemeye calıs kusunu, elinle avuclayarak tutma canını yakma ona bi dostu oldugunu hissettir. elinden meyveler yedir, onunla konus ani ürkecegi hareketlerden kacın. kasıntısı icinde bu aralar kuslar yogun tuy dokerler bendeki kusların hepsi kasınıyo o normal bisey yani cogu kuşta (baska formlarda cok sikayet eden arkadasımız varda) oluyo soyle bi hafta falan yap bunları baktın olmadı bitane arkadas al yanına sana fazla yaklasmaz ama hic degilse kendisini yalnız hissetmez;)
gerçekten bende çok şaşırdım ... keşke yardım edebileceğimiz birşey olsa ama kaşıntının sebebi tüy değiştirme zamanından olabilir ... parmağınızı görünce bağırmasıda sizden korktuğu için oluyor bencede ona kıvırcık vs. şeyleri elinizden werip kendinize biraz daha alıştırmaya çalışın.. geçmiş olsun :(
Selam CEREN kuşun için ilk yapman gereken şey kaşıntıyı kesmek için suyuna B vitamini takviyesi yapmandır.Bundan sonra da kuşuna kim ne derse desin kuşçularda satılan bit pire spreyleri olur onlardan bir tane al ve kullan.Daha detaylı bilgi verebileceksen mailime yazabilirsin.Şimdiden geçmiş olsun
Veteriner Hekim
Hikmet TOPAL
🔒 Üyelere Özel
önüne su koy çok soğuk olmasın kaşıntısı bi süre kesilir bit pre spreyleri sık vitamin takviyesi yap meyve yedir
çok sağolun şu an aldığımız yerde bir süre kalacak diğer kuşların yanında . inşallah faydası olur. herkese çok teşekkürler