Arkadaslar merhabalar.
Bir erkek muhabbet kusum var ve 1 yasına girdi agzımızdan burnumuzdan inmez 100 kelimeye kadar konusabiliyor ancak son zamanlarda elimize surtunerek kendını tatmın olayına basladı gunde 3 ila 5 kere bunu tekrarlamakda ve bu sırada surekli kusma durumları basladı artık kafesdekı aynasınada sureklı kustugundan aynayı gunde 3-4 kere temızlemem gerekıyordu artık kemıgınede kusmaya baslayınca internetten inceledim ve es istedigi sonucuna vardım konuyu inceleyip bir aylık bır disi almamızın onu hırpalamamsı icinde yararlı olacagını okudum
bir yasına girmemis yavru bir muhabbet kusu aldık eve getirdik
erkek kus bize cok alısık oldugundan sureklı bızı cagırıyor bız ılgı gostermedıgımz zamanlarda (ki alıssınlar diye goztermıyoruz) kur yapıyor ama diger kus cok ufak oldugundan erkek kur yaparken hic bir sey yapmadan duruyor erkek kus dısının ustunede cıkmaya calısıyor zaman zaman zaten cusse olarakda dısı erkegın yarısı kadar bır hatamı yaptık ne olur fıkır verın
sımdı biz hatalı bır davranısmı yaptık kusların uzulmesını ve hırpalanmasına gonlumuz dayanmıyor henuz 24 saat oldu durum duzelırmı alısırlarmı yoksa kusu gerı goturup ordan kendımızmı sectırmelıyız esı lutfen fikir verin
tesekkur ederim
slm zytem. birkac yanlısı bir arada yapmıssın. birincisi kusunun kafesinden aynayı cıkar. ikincisi esini kendisinin secmesi gerekirdi. üçüncüsü aynı yaslarda olması gerekirdi. kusların hala yanyana duruyolarmıs bu da dördüncü yanlısın. söölediklerimi yaparsan hatalarından dönmüs olursun
NERDEN OKUDUNUZ YAVRU KUŞ ALINMASI GEREKTİĞİNİ BİLMİYORUM AMA MALUM OLDUĞU ÜZERE ERGENLİK ÇAĞINA GİRMEYEN Bİ KUŞ YAVRU YAPAMAZ ZATEN. KUŞLARIN EŞLEŞMESİNDE YAŞ FARKI OLMAMASI LAZIM. EN AZINDAN İKİSİDE YATİŞKİN OLMASI LAZIM. ERKEK KUŞUNUZA GİDİP YETİŞKİN Bİ DİŞİ ALABAİLİRSİNİZ AMA EŞ TUTMASI AZ BİR İHTAMAL. EN İYİSİ KUŞUNUZU TANIDIK Bİ KUŞCUYA GÖTÜÜRÜP KENDİSİNİN SEÇMESİNİ SAĞLAMAK. EĞER KUŞ BESLEYECEKSENİZ ÖNCELİKLE BU FORUMU VE DİĞER FORUMLARI OKUYUN FAYDASI OLACAKTIR.
Selam zytem, kuşunuza olan şey benim kuşumda da oldu şöyle anlatayım, şekeri 25 günlükken almıştım dolayısıyla o da bize çok yakın oldu onu çok sevdik hep bizimleydi ve konuşuyordu bizimle sofradan yemekleri tırtıklıyordu falan aynı sizinki gibi yani neyse işte 1 yaşına doğru şekerde aynı tepkileri yaptı parmağımıza yem çıkarıyordu bende sizin gibi yaptım gittim dişi kuş aldım ama şeker bize çok alışık diye dişi kuştan kaçıyordu dayanamadım geri götürdüm sonra birkaç defa daha denedim ama kıyamadım vazgeçtim dişi almaktan şimdi demek istediğim, eğer kuşunuz size çok fazla alışık ve düşkün ise dişi kuşu istemeyebiliyor sizin yapacağınız onu kuşçuya götürüp kendisinin bi dişi seçmesi..birde onu deneyin ama ısrarla hala size düşkünlüğü devam ediyorsa almayın derim ama bence siz genede ısrar edin dişi almaya çünkü şeker 2,5 yaşında öldü ve ölmeden önce sizin yazdığınız gibi elimize sürtünerek tatmin olayı çok sıklaşmıştı sanırım eşsizlikten öldü bizimki :( umarım benim başıma gelen sizin başınıza gelmez..gelişmeleri yazarsanız sevinirim...sevgiler
tekrar merhaba
aynayı esı alınca kaldırdım gıttıgım bır kac kuscu dısı buyuk olursa erkegı hırpalıyormus dısıyı bebek alıcna buyuyunce es oluyorlarmıs dedıler sımdı ıs ısden gecmıs oldu tabı su anda durumumuz soyle:
bizim 1 yasındakı erkek dısıye ılgı gosterıyo kur yapıyo onun varlıgına alıstı sureklı dısıye gıdıyor hatta bız dısıye ılgı gosterıncede kızıyor araya falan gırıyor
dısıde genelde bızımkıne hıc tepkı vermıyo oyle put gıbı duruyo arada sırada karsılık verıyor bazende kacıyor ama erkegi kafesten cıkardıgımızda erkegın otusune cevap verıyor yada ılk o otuyor dısarı
kafesın ıcıne elımı soktumda dısı kus kendısıne dokundurtuyo parmakla oksattırıyor arada sırada parmagada cıkmaya basladı ama genelde kafesde sessız duruyor ve hıc yem yerken yada su ıcerken gormedık bugun 3. gun oldu durumumuz sızce nedır dısıyı gerı goturup bızım erkege orda esmı sectırmelıyım
bebk dısı alırken es olsun da yawru yapsını dusunmedım zaten kuslar alıssın ılerde es olsunlar dıye uzun vadelı baktım cunku kusumu cok cok sevmeme ragmen esssız bırakmak haksızlık olacagını dusunmeye basladım
durumum hakkında yardım edermıısnız durumu gozlemeye devammı etmelıyıım yoksa dısıyı gerımı goturmelıyım o kusuda cok sevdım ve ıkı kusada bırsey olmasını ıstemıyorum
tesekkurler sımdıden fıkırlerınız ıcın
Saygılar
arkadaşlar bu başlığın üstünde ki başlı "yardım kuşum mazoşist" ona cevap yazabilir msiniz . çok acil ilgilenirseniz sevinirim. bu arada kusura bakma arkadaşım sayfanı kullandığım için
tekrar merhaba
aynayı esı alınca kaldırdım gıttıgım bır kac kuscu dısı buyuk olursa erkegı hırpalıyormus dısıyı bebek alıcna buyuyunce es oluyorlarmıs dedıler sımdı ıs ısden gecmıs oldu tabı su anda durumumuz soyle:
bizim 1 yasındakı erkek dısıye ılgı gosterıyo kur yapıyo onun varlıgına alıstı sureklı dısıye gıdıyor hatta bız dısıye ılgı gosterıncede kızıyor araya falan gırıyor
dısıde genelde bızımkıne hıc tepkı vermıyo oyle put gıbı duruyo arada sırada karsılık verıyor bazende kacıyor ama erkegi kafesten cıkardıgımızda erkegın otusune cevap verıyor yada ılk o otuyor dısarı
kafesın ıcıne elımı soktumda dısı kus kendısıne dokundurtuyo parmakla oksattırıyor arada sırada parmagada cıkmaya basladı ama genelde kafesde sessız duruyor ve hıc yem yerken yada su ıcerken gormedık bugun 3. gun oldu durumumuz sızce nedır dısıyı gerı goturup bızım erkege orda esmı sectırmelıyım
bebk dısı alırken es olsun da yawru yapsını dusunmedım zaten kuslar alıssın ılerde es olsunlar dıye uzun vadelı baktım cunku kusumu cok cok sevmeme ragmen esssız bırakmak haksızlık olacagını dusunmeye basladım
durumum hakkında yardım edermıısnız durumu gozlemeye devammı etmelıyıım yoksa dısıyı gerımı goturmelıyım o kusuda cok sevdım ve ıkı kusada bırsey olmasını ıstemıyorum
tesekkurler sımdıden fıkırlerınız ıcın
Saygılar