Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Hamster

Mesaj Ekle

Hamsterımla 2.günüm

Merhaba.. Ben 2 gün önce bir hamster aldım. yaklaşık 5 haftalık. Uyanık kaldığı süre çok kısıtlı. Saat 16:00 gibi uyanıp birşeyler yiyip tekrar uyuyor. Saat 21:00 gibi tekrar kalkıp gün ağarana kadar uyumuyor. Buraya kadar normal.. Fakat bana bir türlü alışamadı, hiç yüz vermiyor (: Elimden beslemeyi denedim, pek yanaşmadı ama videolarda gördüğüm kadarıyla 10 günlük hamsterlar insan elinde yemek yiyorlar.. Onu kendime nasıl alıştırabilirim? Teşekkürler

img

nod0ubt

18 yıl 1 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bence birazdaha sabretmelisin daha alalı 2 gün olmuş kafesine anca alışmıştır 2-3 gün sabret derim tabi benden daha deneyimlileri var haklımıyım bilmiyorum

img

pelusse

18 yıl 1 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba ilk önce kokuna alışmasını dene elinde onu gezdir okşa ve başka kimsenin dokunmasına izin verme. elini osladıp öğütülmüş leblebi,betibör bisküvi,yerfıstığı karışımına daldır ve hamster ına ver . ayrıca onun için bir kahramanlık yap.örneğin:hiçbirşey olmayan karanlık ve ıssız bir yerde onu serbest bırak. birkaç saat sonra gel ve onu ordan kurtar.fakat ıssız yere koyarken elini başka bir kokuya büründür böylece kurtaranında koyanında sen olduğunu anlamaz. UMARIM HAMSTER IN SANA ALIŞIR

selamlar öncelikle hamster almakla çok iyi bir tercih yapmışsın.Evde beslemek için hamster çok iyi bir seçim.Hayvanların da daha çok küçük.Hamsterlar aslında çok insancıldır.Öyle ki ne kadar sıkıştırsan mıncıklasan canı yanmadığı yada senle oynamak istemediği zamanlar dışında ısırmaz ki 2. si çok nadir olur.Gelelim nasıl alıştıracağına.Öncelikle pek memnun hoşuma gitmesede bir süre aç bırakmak gibi kötü bir yöntem var.Aç kalan hayvan mecburen sana yaklaşacaktır.Ama bence bunu uygulama her gün aynı saatte yavaş yavaş sakin sevecen bir ses tonuyla konuş.Bir kaç güne kadar seni tanıyacaklar.Mesela bizimkileri evin icinde topla gezdiriyoruz.Alıştıkları zaman çıkardığımız belli bir sese tepki veriyolar evin neresinde olurlarsa hemen geliyorlar.Hamsterların yemekleri depolama gibi bir özeelliği vardır.Bir yere yığınak yaparlar.Özellikle dişiler.Yiyeceklerini aşırı koymazsan 1 günlük yiyecek koyup hayvanların depo yapması için senden yiyecek almaya koşullandırırsan işin çok zor olmaz hem onlar aç kalmaz hem sen huzurlu olursun.Dediğim gibi hamsterlar insancıl hayvanlardır.>Canlarını yakmadığın sürece sana anlışmaları kolay olur.Sevdikleri yiyeceklerden vermekte işe yarar.Çilek çok severler meyve salatalık gibi sulu yiyecekleri çok severler mesela salatalığı uzun kesip verirsen çok sevimli şekilde elleri arasına sıkıştırıp yerler arada peynir vermen sağlıkları için önemli.Uyku düzenlerini de ayarlamalısın.Hamsterlar faregiller gibi gece hayvanıdır.öğlen saatlerinde yiyecek vererek uyandırabilirsin.Yiyeceğin kokusunu alıp uyanırlar.Sorun olursa elimden geldiğince yardım etmek isterim.

img

kagemusha

18 yıl 1 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kagemusha bende aç bırakma tekniğini hoş bulmuyorum ayrıca denedim hiçbir işe yaramıyor.ses çıkarma tekniği 1000 kjat daha fazla yarıyor

Merhaba.. Hamsterımı ilk kez elimle besleyebildim bugün. Gerçi elle besleme denilmez pek (: Kraker uzattım ve kabul etti. Dün gece kullanılmış bi t-shirtümü üzerine örttüm kafesin kokuma alışsın diye, ne kadar etkili olmuştur bilmiyorum. Yanlız şunu biliyorum ki, elime işemeyi adet haline getirdi (: Her elime aldığımda 3dakkayı geçirirsem elime işemekten çekinmiyor. Size de böyle şeyler oluyor mu?

img

nod0ubt

18 yıl 1 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hehehe benim arkadaşımın bi hamster ı wardı o da ne zaman eline alsa hamster ı korkudan işiyordu :)) çok komikti ya :D

img

bytemha1

18 yıl 2 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

daha korkuyor. Piyi eve getirdiğimde bir hafta yemek vermek dışında kafesine yaklaşmamıştım. Kafesine alıştıktan sonra beni merak etmeye başladı. 3 hafta sonra o küçük, en fazla zaman geçirdiğim arkadaşlarımdan biri oldu. Sabır bi kaç hafta. Ona sevgiyle yaklaşırsan er ya da geç anlar. Son hamsterımdı, üstüne gül koklamam. Bu arada izmirde bi tane kafesim var Pi den kalma,annem atmamıştır heralde. İhtiyacı olana verebilirim.

img

denyz

21 yıl 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ