Muhabbet Kuşları

muhabbet yuvalıgi icin en guzeli talas mi?
ben talas koyuyorum fakat bitlenecek diye de korkuyorum..sadece duz tahtanin ustunde olmaz mi?baska tavsiyesi olan varsa seve seve dinlerim.. saygilar..

bana sorarsan boş bırak dedigin gibi talaş bit yapar ayrıca kuşun o talaşı yerse ölür sana tavsiyom ortası oyuk duz tahta olsun sadece baska bisey koymana gerek yok

tamamdır tesekkurler..

talaş koymalısın ben her yavru devir dayım işleminde koyuyorum nedenine gelince 1-dışkı sadece ayakta sorun teşkil etmez yumurta bir canlıdır ve gözenekleri vardır bu gözeneklere dışkı yapıştımı mikroorganizma buradan içeri girer ve yumurtadaki embiryoyu öldürür... 2-dışkı bağlıyan yumurtadan yavru çıkılma oranı çok düşüktür çünkü kabuğa yapışan dışkı içerdeki yavrunun kabuğu kırmasına engel teşkil eder ve kabuk kalın olacagından ve dışkınında zamanla kuruyup sert olmasından kabuk kırılmaz.... 3-yumurta döneminde her ne kadarda yuvaların ortası oyukta olsa anne canı nereye isterse oraya yumurtlar..oyuğun içine yumurtlamayan annenin yumurtaları her annenin yuvaya giriş çıkışında dağılacağından sert zeminde kırılacaktır yumurtada çatlaklar oluşacaktır buda embiryonun ölümüne neden olur bazı yumurtaların kabuğuna iyice bakın kırık vardır ve içini incelediğinizde ise kurumuş embiryo görürsünüz... oysa içerde embiryo dışkıdan ölünce simsiyah ve sulu olur oysa kırık yumurtada ölüm nedeniyle kuruma olur... 4-yumurtalartan çıkış işlemi tamamlanınca aşırı dışkılamadan dolayı çok fazla dışkı birikecek bu nedenle aradada yumurtadan çıkış işlemi bitincede yuvayı temizleyip talaş koyun sonra derili yavrularınızı koyun korkmayın derili yavrunuzu parçalayan anne milyonda birdir bu ihtimali düşünürseniz yavrularınız içerde dışkıları ağzına alarak(mikroorganizmaları)ilerde ölümüne neden olur...bu yüzden çok yavrulu yuvaları her ağızda 2 defa talaşlayın ..ilk talaşı ilk yumurtasından önce koyun ...ikinci talaşlamayı son yavrunun yumurtadan çıkması ile koyun.... not:sakın yumurtalardan çıkış işlemi tamamlanmadan talaş işlemi yapmayın işte o zaman anne yumurtayı kırar ama yavrulara o dönem karışmaz.... 5-diyer arkadaşlarınızın dediği gibi ayakta birikecek ve misket görünümünde olacak hale gelecek buda yavrunun ayaklarında gangren ve nekroza neden olacak ve ilerde ayaklarını kullanamaz hal alacak... 6-dışkı birde anüs bölgesine yani kıç ağzına yapışacak buda tıkanmalara ve dışkılama da zorluklara neden olacak ve hayvan sancıdan ölecek ...ayakta yapışma varsa kıçtada mutlaka vardır... not:eyer dışkı ayağa ve kıça yapışmış ve aşırı birikmişse sakın hemen çıkarayım demeyin...tedavisi:1 a)önce sıcak su hazırlayın ve daha sonra ayagını aşırı sıcak olmayan suya batırıp batırıp çıkarın..dışkı yumuşayana kadar bu işleme devam edin.. 2b)dışkı yumuşadıktan sonra tırnaklara yapışan dışkıyı tırnagın ayağa yapışan yerinden tutup tırnagın en uç kısmına ters yönde çekerek çıkarın kalıp halinde dışkı çıkacaktır yaklaşık 15 saniyede ve hayvanada acı cektirmezsiniz.. not:eyer kuru kuru dışkıyı çıkarmak isterseniz hayvan acıdan car car car bagırır ve tırnağınıda koparır ve kanatırsınız... 3c)kıç kısmınıda sıcak suya batırıp batırıp çıkarın sınra kıça yapıştığı yerden yavaşça çekerek çıkarın işlem gene 15 saniyeliktir.. not su kaynamış olsun hijyen açısından ve biraz ılıdıktan sonra parmağınızın içinde rahatlıkla kalacağı ısıya düşünce hayvanı suyla temas ettirin...herkese saygılar.... ha arkadaşlar talaş olursa ne zararı var açıklarsanız sevinirim ben her denöm koyuyorum ve sorun göremedim... anne yumurtalarıda gayet rahatta çeviriyor talaş olsada olmasada..anne bunu rahatlıkla yapıyor...talaşın zararlarını yazarsanız hepimiz seviniriz.. tek riki var oda mikroorganizmalı talaş bunun içinde bol su ile yıkayıp kurutun en aza indirirsiniz mikroorganizmayı... dicle ün. veteriner fakültesi 5.sınıf öğrencisi..sıtar yurtsever...saygılar...

cok ayrıntılı ve yardımcı bilgi vermişsiniz tesekkur ederim.. kolay gelsin..

Benim dişi muhab. kuşum vardı yanına erkek aldım ve 5-6gündür öpüşüyorlar.. Sizce çiftleşmişlermidir yada yumurtlama olayına girer... Kafesi yumurtlamalarına yardımcı olması için güneşli biryeremi koyuyum... Yuvalığımın içine Pamuk düşedim hafitten uygunmudur PAMUK... Cvbınızı bekliyorum

slm bana sorarsan da yuvaya hic bir sey koyma. yuvanın orta kısmı oval ve cukur olsun yeterli

yuvalığın içine hiçbirşey koymayın. kafesi yüksekçe ve rahatsız edilmeyecekleri bi yere bırakın.

gagası tırnagı heryeri takılır pamuga ..onu cıkarıp talas serpiştirin

sempatix sana bi tavsiyede bulunuyum kardes sen bu formu bastan asagı oku cunku bilmedigin cok sey var kuslarını ciftlestirmek istiyosan yuksek bi yere asman lazım direk gelen gunes isigi kuslarına cok zarar verir guneste ve ceryan yapan bi yerde kalmamaları lazım kusların sen en iyisi formu dikkatli sekilde oku ozaman cok yardımı olur sana cunku senin bilmedigin baya seyler var pamukta olmaz

Yanıtlamak için giriş yapın