Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

ısıtıcının camı patlarsa!

bu ıstıcının vantuzlarının bırı bu sabah cıkmıs (nasıl olduysa) eger ısıtıcının vantuzları cıkıp tabana temas ederde catlarsa ısıtıcının camı dıye korkuyorum.boyle bı durumda elektırık carpar mı kaplumbagalara?

img

benzin

20 yıl 1 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

benim bi gün sabah kalktığımda ısıtıcının patlamış olduğunu ve içinin su ile dolduğunu gördüm. benimkiler biliyorsunuz akvaryum malzemelerini sal yapmaya bayılıyorlar. kapluşlara bişey olmamıştı. hakkaten niye elektrik çarpmadı???

img

momo

20 yıl 5 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

gerçekten bilen yok mu? yani camı patladı ve elektrik çarpması gerekiyordu. kardeşim fizikte okuyor ama o da şaştı kaldı:))

img

momo

ÖZEL MESAJ

belki hafif bi titremişlerdir etkilememiştir diyecem ama 220 volt,şehir elektiriği sonuçta.neyse verilmiş sadakaları varmış.ama bir şey olmadığına göre çarpılmıyolar demek ki.su da iletken.var bu işte bir cinlik ama çözemedim.acaba resistanslar su ile temas edince otomatik akım kesiliyo mu.belki de öyle bir şey var.pek mantıklı değil ama aklıma o geldi benim.

img

golyad

20 yıl 6 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hmmm ilginç

img

2na

20 yıl 2 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yani, yok ben de anlamadım, elimi suya sokmuştum. görmedim ilk çünkü :))ben de çarpılmadığıma göre, termostatla ilgili bir şey olması lazım. neyse, araştırmak lazım...

img

momo

ÖZEL MESAJ

şimdi hepten tedirgin oldum.kullansan bi dert kullanmasan bi dert:D

img

benzin

20 yıl 1 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar hepinizin mesajlarını şaşkınlık içinde okudum bütün bu mesajları yazanlar ilkokul öğrecileri mi? Dalga mı geçiyorsunuz? Eğer mesajlarınızda ciddiyseniz durum vahim. Nasıl bilmezsiniz elektrik çarpması için, elektriğe maruz kalan canlının toprakla temas etmesi gerekir. Hiç elektrik tellerine konan kuş görmediniz mi? Su iletkendir ama cam iletken değildir. Dolayısıyla akvaryum içerisindeki kaplumbağaların toprakla bağlantısı olmadığı için devre tamamlanmaz ve elektrik çarpmaz. İsterseniz bir deneyin ısıtıcı camını kırın suyun içine sokun bir de elinizi suyun içine sokun bakın bakalım çarpıyormu çarpmıyormu. Deneyin sorumluluğu herkesin kendine aittir:):):)

img

coral

21 yıl 7 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

dediğin doğru devrenin tamamlanması için canlının temas ettiği bir öge lazım.ama yegane öge toprak değil.ne yani ayağın toprağa basmıyosa çarpılmayacak mısın? dediğin doğru kuşlar toprağa temas etmiyor diye çarpılmıyor bu zaten bilmecelere konu olmuş olaydır.elektrik kaynağı ile temas ettiğin yuzey esnasında olan akımın bireyin ustunden gectiği için çarpılıyosun onuda biliyorum.o akım akvaryum içinde neden gerçekleşmedi onu anlayamamıştım.camdan sebep demişsin.eğer ukalalaşmadan anlatsaydın sevinirdim.sana bir şey hatırlatırım en kötü soru sorulmamış olandır.sorulan ya da tartışılan bir konuya ukalalıkla bir cevap verirsen sen küçülürsün,kendince aşağıladığını sandığın kişiler değil...

img

golyad

20 yıl 6 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sevgili golyad ne diyeyim sana, benim diyeceğimi demişsin. ayrıca daha önce çıkmayan bir yazımda yazmıştım: ben elimi suya soktum ve elektrik çarpmadı. çünkü kırıldığını sonradan farkettim. bu durumda ısıtıcının bozulmuş olması lazım. yani elektrik gelmiyordu. neyse artık bir önemi kalmadı. baksana herkes çok akıllı bir bizim kafamız çalışmıyor.

img

momo

ÖZEL MESAJ