Muhabbet Kuşları

yardım lütfen
Kaymağım 3 gün öce kapının üzerinde sıkıştı ve ayağı kırıldı.Bir değil iki veterinere gittik ama bilginin yanında sevginin de çok önemli olduğunu daha iyi anladım.ilk veterinerimiz kuşlar zaten narindir,kesin ölür kurtulamaz dedi ve sadece kırığa yardımcı olması için beyaz peynir vermemizi önerdi :(.En azından ikincisi daha umutlu.Söylediklerine göre kırık oldukça ciddiymiş ve ayağın üst kısmında gövdesiyle birleşen yerde.Bunun için ayağa sargı uygulayamayız dahada rahatsız olur kendi halinede kalsın dediler.ikinci veterinerimiz suyuna katmak için vitamin takviyesi ve suyla karıştırılan toz halinde bir ilaç verdi ayağına sürmemiz için.ve yerde yatmasını önerdiler.ama bu mümkün değil çünkü kaymak yerde kesinlikle kalmadı.Tünekleri çıkarmama rağmen demirlerde ısrarla asılı kaldığı için iki tüneği birleştirdim ve onların üzerinde yatıyor.Bütün yiyecekleri ve suyuda hemen ulaşabileceği mesafede.asıl endişe ettiğim sinirlerinde bir sorun olabileceğini söylediler.Çünkü pençelerini açıp kapatmıyor, sürekli açık şekilde tünekten sarkıtıyor ayağını ve kanadında destek alarak tek ayakla duruyor.Benim anlayamadığım konu ayağını sürekli kolluyor ve kesinlikle üzerine basmıyor.Sinirlerde bir sorun olsaydı hissizlik gibi ayağını bu şekilde korurmuydu??İç kanama olabileceğini ve ayağında şişlik oluşabileceğini de söylediler ama şimdilik böyle bir durum yok.Şu an eskisi kadar neşeli değil tabi uykulu gbi çok sakin duruyor.ancak ben elimle yedirirsem yemek yiyor,pek iştahlı değil ama sanırım bu durum normal çünkü çok az hareket ediyor.halen oyun oynamak için istekli sadace oturduğu yerden.ancak bizonunla konuşursak bizde cevap veriyor.bizde moralinin bozulmaması için elimizden geleni yapıyoruz.benim öğrenmek istediğim eğer sinirlerinde bir hasar oluşursa ne yapabiliriz seçeneklerimiz ne olur.Yabancı bir siteden eğer bir ay kadar tek ayakla yaşamak zorunda kalırlarsa ölürler diye birşey okudum.eğer üst kısımdaki kırık iyileşir ama pençelerini kullanamazsa tek ayakla yaşama şansı varmı? Acısını azaltabilecek birşey kullanabilirmiyiz? Ayağında hissizlik olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Kaymak 3 yaşında acaba bu şekildeki kırıklar ne kadar sürede iyileşir. Deneyimlerinize ve bilgilerinize ihtiyacımız var. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Yanıtlamak için giriş yapın