Muhabbet Kuşları

2 günlük yavru
arkadaşlar 2 gece önce yumurtadan yeni yavrum çıktı sonunda başardım çoookkkk mutluyum şimdi size sorularım var 1 bu yavrunun gözleri ne zaman açılır ve tüyleri ne zaman çıkar. 2 yavruyu elime almamda sakınca varmı yumurtalarına ellemiştim birşey yapmadı bir probllem olurmu. 3 dişiye takviye yumurta maması veriyorum başka birşey yapmam gerekiyor mu? şimdiden teşekkürler

slm gözün aydın. yavrunun gözünün acılma süresi beslenme kalitesiyle dogru orantılıdır. ne kadar ii beslenirse o kadar erken acılır. normalsartlarda 10. günden itibaren acılmaktadır. önce yavru tüyü dedigimizsarı tüyler cıkmaya baslar. renklerini olusturan renkler ise 15-20 gün aralıgında belirgin hale gelir. yavruları eline almanı tavsiye etmem kıskandıgı anda hic istemedigin bi manzarayla karsılasabılırsın. yumurta masası vermen yeterlidir baska bir ilave besine gerek yok.

YAVRU MUHABBETKUŞU` NUN GELİŞMESİ NASIL OLUR? Yavru yumurtadan çıktığında 2-2.7 gram ağırlığındadır. ilk beş gün boyunca gözleri kapalıdır. Sırt üstü yatar pozisyonda, annesinin yemlemesini bekler. 6-8`inci günler arasında yavrunun ağırlığı 12-14 grama ulaşır. 7`nci gün kanat tüyleri belirmeye başlar. 8`inci günde başını dik tutmaya başlar. Birkaç sıçrama yapabilir. 9`uncu gün kuyruk tüyleri büyümeye başlar. Gözleri açılır. Kuyruk kısmına oturarak beslenir. 12`nci gün, tüm ince tüyleri çıkmıştır. Ağırlığı 23 grama ulaşır. 17`nci gün tüm tüyleri tamamlanır. Hala yuvadan çıkmaz. 21`inci gün, tüy renkleri belirginleşir. 28 ve 31`inci günler arasındayavrular tırmanabilir. Kanatlarını çırparlar. Yuvadan çıkabilirler. 28`inci gün, tüm tüyleri tam anlamıyla çıkmıştır. Renkleri büyüklerinkine nazaran daha mattır. 3-3 aylıkken, gençlik dönemi tüy değişimi gerçekleşir. Yeni çıkan tüyleri, büyüklerinki gibi parlak olur.

Yanıtlamak için giriş yapın