Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

ACİL YARDIM LÜTFENN!!!

Slm benim kaplumbağam kırmızı yanaklı ve 3 yaşında. son 1 haftadır canı yanmış gibi inliyor. ağzını kocaman açıyor ve sesli bir şekilde iç çekerek bağırıyor. ağzını hiç açmadan da inlediği oluyor. eskisine oranla vucudu biraz şişti sanırım. lütefn acil yardım ne olumuş olabilir ne yapmalıyım. tsk..

img

eylulyagmur

18 yıl 2 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kaplumbağalar inlemez ve ses çıkartmaz. O duyduğunuz ses nefes alıp verirken havanın ciğerlerden çıkardığı sestir.
Zatürre olmuş olmalı ve anladığım durumu ağır. Kısaca ciğerlerinde ve nefes yollarında sorun var. Antibiotik tedavisi görmeli.
Eğer yapabiliyorsanız kaplumbağa tedavisini bilen bir veterinere götürün. İstanbul Anadolu yakasındaysanız Catzilla bir veteriner adresi ve telefonu vermiş oraya baş vurabilirsiniz.
Yaşam koşullarını gözden geçirin nerde hata var bulmaya çalışın. İnşallah akvaryumu ve ısıtıcısı vardır.
Su sıcaklığını 30 dereceye yükseltin , onu sıcak tutun esintide bırakmayın  Güneş altında çok fazla kavrulmamasına dikkat ederek azar azar güneşlendirebilirsiniz ağır hasta olduğu için şu an güneşi cam arkasından bile görse  hiç yoktan iyidir ama esasında  güneşi direk olarak görmeli. Birde eğer yem yiyorsa vitamin kullanın.

img

frozen

19 yıl 7 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ