Muhabbet Kuşları

ÖNEMLİ!!! MUHABBET KUŞUM HASTA LÜTFEN YARDIM EDİN. ACELE!!!
Arkadaşlar dişi muhabbet kuşumun bir aydan fazla süredir sağlığı yerinde değil. Yaklaşık bir sene önce yuva taktım. Arada bir yumurtladı ama yumurtaları döllenmemişti.Eşi pek ilgilenmiyor. Son zamanlarda yumurtlamayı da bıraktı zaten yumurtalarını hemen kırıyordu. Ben de yuvasını çıkardım çünkü kilo almaya başlamıştı. Bir süre sonra öterken sesinin kalınlaştığını farkettim. Biraz dasali vardı. Vitaform adında bir vitamin var ondan verdim bir süre. İsali geçti ama sesi değişmedi. Artık hiç ötmüyor. Son bir haftadır da geceleri garip sesler çıkarıyor. Nefes almakta zorlanıyor gibi. Sürekli hırıltı gibi tık tık diye sesler geliyor. Bazen artıyor bu sesler. Gündüzleri geceye göre daha iyi. Son bir kaç gündür de gece yatarken demirlere tırmanıyor ve ters dönyor. Bu pozisyonu aldığında hırıltısı azalıyor. O da böyle uyumaya çalışıyor. Hırıltısı başladığından beri Aviastım veriyorum. Ama etkili olmadı gibi görünüyor. Neden ters durunca rahatlıyor anlayamıyorum. Diğer hareketlerine gelince yem yiyor. Yani öyle kendi içine kapanmış halde değil neşesi kötü değil. Hareketleri de sınırlanmadı. Uçabiliyor. Sizce hastalığı ne olabilir. Ben Erzurumdayım ve buradaki veterinerler küçük hayvanlardan pek anlamıyor. Kuşçuya sordum soğuk algınlığı dedi. Ama ilaç verdiğim halde geçmedi. Sizce sorunu nedir? ve iyileşmesi için neyapabilirim? Lütfen cevabınızı acele yazın her geçen gün onun sağlığı açısından bir dezavantaj. Kuşumun yaşı ds büyük değiğ 3,5-4 yaşında. Lütfen acele yardım...

nevestel kuşun nasıl oldu iyimi?

Yani aslında daha kötüye gitmiyor. Ciprobiotic diye bir ilaç var eczacıbaşının bir keresindew bir kuşuma ondan vermiştim. Buna da verdim iyi geldi gibi. Yani artık sıklıkla ters durmuyor. Ama hala ötmüyor. ve biraz halsiz duruyor. Bakalım inşallah iyileşir. Lütfen sizlerin de başka tavsiyeleri varsa bekliyorum.

Yanıtlamak için giriş yapın