Muhabbet Kuşları

bebeğim hasta lütfen yardımcı olun arkadaşlar
arkadaşlar ilk defa muhabbet bakıyorum bana söylendiğine göre şu anda 2,5 aylık 15 gün oldu alalı fakat 4-5 gündür sürekli kabarık bi şekilde oturuyor hatta uyuyor çok değil ama birazda ishali var hiç keyfi yok ama iştahı yerinde yemek yiyor.veterinere sordum vitaform kullanmamı önerdi hergün düzenli olarak suyuna mericek tanesi kadar koyuyorum.sizlere sorum başka neler yapabilirim bu ölümcül bir hastalık mıdır iyileşir mi lütfen yardım edin cevaplarınızı bekliyorum. saygılar

slm maya arkadasım kusu aldımda 2,5aylık alalı 15 gün oldu demizsiniz veterinerde vitamin vermis vitaform antibiyotik icerikli vitamindir...bence kusunuz tüye girmis tamda zamanı yavru kuslar 3 4 aylık dönemlerinde tüye girerler ve bu dönemde rahatsız olurlar canları acır karın ağrısı cekerler...bu dönemde kusunuza düzenli vitamin iyi bir bakım yaparsanız cabuk atlatır arada yavru mamasıda verin...ama ishal varsa sakın vermeyim mama eminmisiniz isal oldundan eğer isalden eminseniz pirinc haslayın ve süzgecten bi tülbenden suyunu eleyerek sadece suyunu verin kusunuza ilac ismi vermiyorum isal icin cünkü daha ufak kuscaz ilaca yüklenmek doğru değil...1)yesillik vermeyin 2ay kadar2)iyi bakım yapın karısık yem vitamin takviyeleri)3kusunuza cok rahatsız etmeyin olabildince sakin ordamda bırakın...gecmiş olsun bu tüy döneminde kuvvetsiz zayıf düsdükleri icin cok uyurlar ve kabarırlar...tüy dönemi 8 hafda sürer en fazla sağlık sekilde atlatırsa...birde ceyranda bırakmayın kusu iyi günler dilerim tüy dökümünden korkmayın gerekenleri yaptınızda rahatca atlatırlar bu dönemi her kus tüye girer cokda korkulcak bisey yok insallah biran önce iyi olur yavrunuz...

Yanıtlamak için giriş yapın