Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
yemek yemiyorlar
merhaba,kapluşlarıma nazar değdi galiba.mutlu mesut yaşayıp gidiyorduk ki,iki gündür doğru dürüst birşey yememeye başladılar.ne oldu birden anlamadım,hatta şımarıklık yaptıklarını düşündüm.çünkü sera raffy p yemlerini rahat rahat yerlerken,şimdi yemiyorlar,suda yumuşayana kadar kalıyor,topluyorum.et verdim,çok az yiyip vazgeçtiler,onları da topladım.en son değişik olarak pişmiş tavuk ve çiğ alabalık vermiştim,iştahlı yemişlerdi.sonra ne olduysa yemiyorlar işte.bugün peynir deniycem,bikaç kez vermiştim,çok bayılarak yememişlerdi.bunun dışında bi problemleri yok görünüyor,yüzüyorlar,uyuyorlar,hatta yemek vakti gelince yanlarına gittiğimde, benim tarafıma yaklaşıp heyecanlı heyecanlı yüzüp bekliyorlar.ama yemi verince bir iki tane zorla yiyip çekiliyorlar.dün akşam büyük olan kapluşum eti ve yemi yemeyip kendi dışkısını yedi! gözlerime inanamadım.başına böyle bişey gelen var mı?
kaplumbağalar vücuttaki yağ oranları fazlalaştığında ve ağırlaştıklarında bunu anlayabiliyorlar. yüzmekte zorlanırlar. daha rahat yüzebilmek için yemeği kesebilir veya azaltabilirler. ortamının düzgün olduğunu da düşünürsek ve dışarıdan başka bir etki gelmediyse kapluşların rejim yapıyor olabilir:))
Benim kapluşumda 2 gün önce kendi dışkısını yedi ama çok tiksindiği için çıkarmaya çalıştı ama çıkaramadı.çünkü yuttu.
Benimkilerden de biri yemiyor ve ağzını açıp kapıyordu bugün veterinere götürdüm çok sağlıklı dedi. Yapay yem istemiyor artık, kuşbaşı eti ince ince keserek yedir ya da cımbızla kıyma yedir dedi. Şimdi denicem çok mutluyum sağlıklıymış :D diğer 2 küçük kapluş güzel yiyor bi tane 7 senedir baktığım kapluş zaten parmağamıda koparabilse yiyecek hehehehhe :D
yemeği bıçak kesiği gibi bırakmaları hayra elamet değil,işallah rejim yapıyorlardır ama temkinli yaklaşmak da fayda var.rejim yapıyor fikri beni gulumsetmekten ileriye goturmedi malesef.ne sıklıkla ve ne oranda yemliyordun önceden?aşırı mı yukleme yaptın acaba?
bu arada bahsedilen hayvanın su kaplumbağası olduğunu farzederek soruyorum dışkısı neye benziyor,ben bunca yıl dışkı falan görmedim zira..
kapluşsever, devam ediyor mu yememeleri? rejim fikri tabii ki lafın gelişi:)) ben az yediklerinden yola çıkarak söylemiştim. ancak bıçak kesiği gibi keserlerse tabi ki bir sorun vardır ancak ne kadar sürdüğü önemlidir. çeşitli hastalıklar ile beraber iştahsızlık başlayabilir. bunlar üşütmeden tutun da kabızlığa kadar varabilir. ortamının düzgün olduğunu hatırlıyorum kapluşseverin. yani hastalanma ihtimali az olduğunu düşünüyorum. golyad, kaplumbağaların dışkıları yediklerine bağlı olarak kahverengi veya koyu yeşil, boyuna göre miktarı da değişiyor. suda çok çabuk çözündüğü için görmemiş olabilirsin. akvaryumu temizlerken ılık su dolu bir kaba koyduğunda büyük ihtimalle bırakacaklardır. hatta veterinere götürülüp bunlara analiz bile yapılabiliyor.
selam arkadaslar,ilgilendiginiz icin saolun,haftasonu normale donduler.ben bisey yemediklerini gorunce c.tesi aksam gene alabalik verdim,ona hic hayir demiyolar zaten,pazar gunu de peynir ve sera raffy p verdim,onu da yediler.gerci kucuk olan hala nazlaniyo yeme karsi,iki tane yiyip cekiliyo ama buna da sukur. bu arada ikisi de birer santim buyumusler,cok mutlu oldum.buyuk olan daha istahli,obur oldugu icin bayaa bi agirlasmis,elimde zaptedemiyorum.:)) bi de akvaryumu pencerenin onune aldigimi soylemistim ya,gunes isigi akvaryum camina vuracak sekilde degil de, direkt suyun icine vuruyo tasin ustune,pencereyi de aciyorum arada hic cam kalmasin diye,ikisi de tasin ustune cikip gunesleniyolar.kucuk olan tasa cikmiyodu,odada kimse olmayinca cikiyomus meger.ufaklik cok cekingen,cok kendi halinde,ama o halini de cok seviyorum.ezik,mazlum kaplusum benim.:)
arkadaş lar herkeze slm bende kaplunbağa hayranıyım yeni almak istiyorom bugun bana yardımcı olurmusunuz erkek kız nasıl alayım nerede beslenir bunlar akvayummu yoksa kaplarındamı bana yardımcı olurmusunuz izmirden murattttttttt
slm muratgnl,
hoşgeldin. aşağıdaki linkte kaplumbağalar ile ilgili sana gereken her türlü bilgi vardır. kolay gelsin.
http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=2284