Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

ne yapmalıyım

ben dün kendime bir su kapluşu aldım fakat dün öğlenden bu zamana kadar ne yem verdiysem yemedi onun için çok korkuyorumm bir sorunu olabilir mi ne yapmalıyımm?

1) Forumları okumayı dene 2) Forumları okumaya devam et, "bu kapta yaşar bu apla/abü! Valla günde şu kadarcık yem versen yeter cinsleri bööle bunların büyümüyoo" diyen namussuz evcil hayvan dükkanı sahiplerinin yalancı ve gaddar olduklarına uyan (ölsün ki yenisini satsınlar sana, hem bakım gereksinimlerini söyleseler keriz misin alacaksın di mi yaa.. ) 3) Kaplumbağaların yaşam ortamında su sıcaklığının 26-30 derece arasında olduğunu ısıtıcı olmadan kısa sürede öleceklerini öğren.. 4) Plastik ölüm fanuslarında kaplumbağa bakılamayacağını mutlaka 20-25 lira daha harcayıp bir minik akvaryum almak zorunda olduğunu farket. 5) Kapluşlara beklemiş su koyman,aynı akvaryumlarda olduğu gibi filtre kullanarak pisliği bertaraf etmen,DİREK güneş aldırman aldıramıyorsan UVA ve UVB ışığı veren özel sürüngen lambalarından alman (yada maddi durumun çok kötüyse alana kadar vitamini düzenli olarak yeme emdirip yemi öyle vermen) gerektiğini anla. 6) Kapluşların soğukkanlı hayvanlar olduğu için üstüne çıkıp kuruyacakları (ve senin de bir ampülle güneş ışığı gibi onları ısıtacağın) kuru bir alan, bir taş yada kütük olması gerektiğini öğren. 7) Bütün bunları yaptıktan sonra (çook düşük bir ihtimal ama) kapluşların hala yemek yemiyorlarsa gel gene nedenini bilen ve benden kat kat bilgili bir sürü arkadaş sana bi çözüm arar..

img

ameno

20 yıl 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Benim kaplumbağamda yemek yememişti ilk zamanlar. sana daha alışmadı, ortamına alışmadı o yüzden. 1 hafta hiç bişi yememişti benimki de, sonra alıştı. endişelenmene hiç gerek yok.

img

slncntz

18 yıl 3 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

saolunnn içimi rahatlattınızz :D

Arkadaşlar haklı 1-2 gün yemezse brşey olmaz. Yem olarak ne veriyorsunuz bilmiyorum ama herhalde yeni ortam stresinda dolayı yemiyor. Fanusta bakıyorsanız hastalanması kaçınılmaz kaplumbağalar sıcak ister soğuktan hoşlanmaz ve hasta olur. Eğer hasta olursa da yemez.

img

frozen

19 yıl 7 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ