Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Merhaba Kapluşseverler
Biz aranza yenikatıldık yanı matrix ve ben Ne yazıkki bende kaplusumu faunus icinde aldım 2 gun ıcınde mutsuz oldugunu hısssettim ve bıraz arastırdım siz forumdaki arkadaşlar sayesınde nasıl bakılmasını erektıgını pogrendıkten sonra 80X35X30 olculerınde bır akvaryum ısıtıcı filtre kaya ve gecen yaz assosta topladıgım rengarenk taslarıda ıcıne koydum kaplusum hızla yenı yuvasına alısıyor sızlere tesekkur ederım sabah su kabarcıklarını kovaladıgını gordum cok mutlu oldum onun ıcın daha neler yapabılırm benımle paylasın lufen ve yanına bır arkadas almak ıstıyorum arkadas almam hosuna gıdermı yanlızmı yasamak ıster suan 1 ytl den bırazcık buyuk bakımı ıcın ek bısıler gerekırmı 28 derceye ayarladım ısıtıcıyı kum koymalımıyım dıbıne ben taşlarla donattım tesekkurler..
Hoşgeldin paradiselost
Kum koymana gerek yok temizlik açısından sana zorluk olur. Yutamayacağı irilikte taşlar dip için yeterli olacaktır. Yutabileceği kadar küçük ve sivri köşeli olan taşlarda sorun çıkıyor.Kuru bölge üstünde mutlaka ısınma lambası olsun.Kaplumbağaların arasıra ayaklarını geriye doğru uzatarak tamamen kurumaya ihtiyaçları vardır işte akvaryumlarda güneş yerine ampul kullanıyoruz. Spot tipi , ışığını dar bir bölgede toplayabilen softone 40 watt bir lamba 15 cm den yakılırsa yeterli gelecektir.
2 ci yi alman çok gerekli değil genelde herkeste 2 kaplumbağa olsada bu 2 li akvaryumlarda cinsel amaçlı yada alan savunması şeklinde sorunlar çıkabiliyor. Pek çok arkadaş bu sorunla karşılaştı ve çözemedi.Karar senin. Yazın yapabildiğin kadar direk güneşe çıkararak güneşlendirmeyi ve vitamin takviyesi kullanmayı unutma bunlar çok önemli. Bu tür şeyler kaplumbağa daha sağlıklıyken yapılmalı hastalandıktan sonra herşey çok zor oluyor.
80 cm akvaryum alman çok iyi olmuş o akvaryumda çok şey yapabilirsin.
Çok teşekkur ederim ilgine frozon 80 cm lik akvaryumda cok seyler yapabılrsın demıssın Mesela neyle baslamalıyım bebegim icin..